יממה לאחר המתקפה הבוטה של מקורבי ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט על פרקליט המדינה משה לדור, שלח יהודה וינשטיין היועץ המשפטי לממשלה איגרת תמיכה לכלל פרקליטי המדינה.
"כידוע, נמניתי בעבר על פרקליטיו של ראש הממשלה לשעבר, מר אהוד אולמרט, ועל-כן לא יהא זה ראוי כי אתייחס לפסיקה שיצאה תחת ידי בית המשפט המחוזי בירושלים בעניינו", פתח וינשטיין את האיגרת. "עם זאת, אבקש להתייחס בקצרה לביקורת הנשמעת על הפרקליטות בעקבות פסק-דינו של בית המשפט המחוזי".
וינשטיין הסביר ש"רשות האמונה על חוק וצדק נבחנת ביכולתה להקשיב לביקורת בנפש חפצה ולהיבנות ממנה. ואולם, לא טחו עינינו מראות את הסכנה שבמתקפה אישית משולחת-רסן כנגד פרקליטים העושים את מלאכתם במקצועיות, ביושרה ובלא מורא. כזהו פרקליט המדינה משה לדור וכאלה הם הפרקליטים האחרים שעשו במלאכה בתיק זה. במתקפות אישיות שכאלה טמונה סכנה לעצמאות התביעה הכללית, עיקרון שבלעדיו אין תקומה לשלטון החוק. כך אסור שיקרה", אמר היועץ המשפטי לממשלה.
"הפרקליטות טובה, ראויה והגונה"
וינשטיין הוסיף כי "כלי מלאכתנו הם סעיפי החוק, הנחיות הפסיקה והמצפון המקצועי. הם יורונו דרך וממנה לא נסטה ימין או שמאל. פסקי דין מזכים - ואף פסקי דין מרשיעים - ילמדו ויופקו מהם לקחים ככל שישנם כאלה. ברם, כשם שלא נשמח בהרשעות, מתקפות אישיות על פרקליטים בעקבות זיכוי, מלא או חלקי, של אישי ציבור לא ירפו ידינו במאבק התמידי על דמותה של ישראל כמדינת חוק".
"בעת הזו", סיכם וינשטיין, "ראוי כי נשוב ונזכיר מושכלות יסוד. דין אחד לפשוטי העם ולשועי הארץ. כך ציוותה אותנו הפסיקה. כך מובן מאליו. על-כן, המבחן הראייתי בכל הנוגע להחלטה האם להעמיד לדין אחד הוא לכל - מבחן הסיכוי הסביר להרשעה. לא בקריצת עין נכתבו הדברים בפסיקת בית המשפט. לא מן השפה ולחוץ. הפסיקה אף הורתנו כי ביישומו של מבחן ראייתי זה יש לנהוג בזהירות יתירה כאשר הכתוב מדבר בראש ממשלה עקב ההשלכות הציבוריות שתהיינה לכתב האישום. כך נהגה התביעה הכללית במקרה הזה, וכך תנהג בעתיד אם תזדמן הסוגיה לפתחנו. ביום זה, כבכל הימים, ראוי כי כל אחד מאיתנו ישא את ראשו בגאווה משום שהוא משתייך לפרקליטות שהיא טובה, ראויה והגונה".