זו התחיל כמו עוד פעילות שגרתית של המשטרה: חיפוש ומעצר של שוהים בלתי חוקיים. גם הפעם, כמו במקרים רבים, ובניגוד להצהרות המשטרה, נלווה אל השוטרים צוות צילום, הפעם מטעם "אפולו הפקות".
השוטרים נראים בתיעוד שלפניכם נכנסים לבית המשפחה, עוצרים חשודים, מתשאלים קטינים ומבצעים חיפוש – הכל לעיני המצלמות. בבית נמצא אחמד גנימאת, תושב בית צוריף, שוהה בלתי חוקי בישראל. אותו ביקשו השוטרים לעצור.
לא ברור מה קרה אחר כך – אבל האירוע הזה נדלק. ארבעת השוטרים מפעילים כוח, יש שיאמרו כוח סביר, אחרים יגידו מוגזם. אגרופים, בעיטות, והכל מול המצלמה. אחמד וחבריו לא ממש צייתו לשוטרים, שהפגינו נחישות.
עד כאן סיפור שגרתי. נגד אחמד הוגש כתב אישום שייחס לו שהייה בלתי חוקית, וגם תקיפת שוטר. במהלך מעצרו שב אחמד וטען כי אירוע מעצרו צולם. במשטרה הכחישו – בבית המשפט, בעדות בפני שופט. רק אחרי שבית המשפט הוציא צו, החומר שצילמה חברת ההפקות הוגש. אז התברר שהשוטרים לא רק העלימו ראייה מרכזית, הם גם שיקרו ותיאמו עדויות. הקלטת, כך קבעה השופטת לבנה צבר מבית משפט השלום ברחובות, סותרת לכאורה חלקים מכתב האישום.
בית המשפט קבע: התנהגות לא ראויה של השוטרים
בכתב האישום נטען כי גנימאת התפרע במהלך המעצר. לפי התיעוד – גנימאת עומד בשקט. בכתב האישום מתואר כיצד גנימאת דחף ובעט באחד השוטרים. בית המשפט קובע: דבר כזה לא נראה כלל בתיעוד. השופטת קבעה כי יש כאן התנהגות לא ראויה לכאורה של השוטרים, שהפעילו כוח רב כדי להשתלט על גנימאת.
פרקליטו של גנימאת מטעם הסנגוריה הציבורית, עו"ד טל גלאון, אומר כי "העובדה שכמה שוטרים יחד מתאמים גירסאות, בוחרים יחד להעלים ראיות, וכותבים דוחות פעולה שקריים – זה דבר שאסור שיקרה במדינות מתוקנות ודמוקרטיות כמו שלנו".
גנימאת אינו תמים. יש לו עבר בעבירות רכוש, והוא שב ונכנס לישראל ללא אישור. אבל עם זאת, התמונות האלה צריכות להדאיג את כולנו: שוטרים שמתאמים לכאורה עדויות, משקרים לכאורה – גם לבית המשפט, ומנסים לכאורה להעלים את הראייה המרכזית בתיק. במשטרה מבטיחים לבדוק את ההתנהלות הזאת, אבל אף אחד לא חושב שיש מקום לערב את המחלקה לחקירות שוטרים.