בית המשפט המחוזי בנצרת דחה בצהריים תביעה לפיצויים שהוגשה נגד המדינה בשמם של 22 פלסטינים, בני משפחה אחת, שנהרגו בהפצצת צה"ל בעזה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ב-2009.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
השופט אשר קולה קבע שהאירוע בו נהרגו התרחש "במסגרת פעולה מלחמתית" ולכן אין המדינה אחראית לנזקים. קולה ציין שהדבר אירע "בנסיבות טרגיות" ונמנע מלחייב את התובעים בהוצאות המשפט, גם משום שניהלו את התביעה באופן שחסך זמן לבית המשפט.
תקיפת צה"ל שהביאה למותם של 22 בני המשפחה אירעה ב-6.1.2009. בגלל תקלה מבצעית, התקיף בטעות מטוס קרב של חיל האוויר את ביתה של משפחת אל-דאיה, במקום יעד סמוך, ששימש כמחסן אמצעי לחימה.
"יש להצר כמובן על מותם של המנוחים כשם שיש להצר על מותו של כל מי שחף מפשע", כתב השופט קולה. "אולם, זו דרכה של מלחמה ולעיתים גם אזרחים תמימים משלמים בחייהם".
"את מותם של המנוחים לא ניתן לזקוף לחובת צה"ל"
הוא הוסיף כי "בנדון שבפנינו מדינת ישראל נגררה בעל כורחה למבצע המלחמתי בעזה וזאת כדי למלא חובתה המוסרית כלפי אזרחיה ולמנוע משלטון החמאס ברצועת עזה להוסיף ולפגוע באזרחיה של מדינת ישראל. את מותם של המנוחים לא ניתן לזקוף לחובת כוחות צה"ל ומותם המצער מונח לפתחו של שלטון החמאס ברצועת עזה".
קולה ציין בדבריו שבמהלך מבצע עופרת יצוקה נהרגו ארבעה חיילי צה"ל ונפצעו נוספים בשני מקרים של ירי מאש כוחותינו על כוחותינו. מכאן, כתב - "במלחמה כמו במלחמה, עלולות לקרות טעויות טרגיות של קיפוח חיי אדם של כל צד. אין לנתק את המעשה מהתנאים שסבבו אותו ואין לבחון אותו על דרך של 'חכמה לאחר מעשה'".