בית הדין הרבני בירושלים דחה את ערעורה של תושבת נתניה, על קנס 500 שקלים לכל יום שבו לא תאפשר עריכת ברית מילה לבנה. הדיינים קיבלו את בקשתו של האב לכפות על אשתו למול את בנם בן השנה, ואישרו בכך את פסיקת בית הדין הרבני בנתניה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בני הזוג נמצאים בהליכי גירושין המתנהלים בפני בית הדין הרבני, ולדברי עורכת דינה של האם, לדיינים אין סמכות להורות על עריכת ברית מילה לתינוק - רק בית המשפט לענייני משפחה מוסמך לדון בכך.
"נחשפתי למידע רב בנושא ברית המילה והחלטתי שעדיף לא לעשות לילד ברית מילה", סיפרה לחדשות 2 Online. "לי אין זכות לחתוך את איבר מינו ולהטיל בו מום, ולבית הדין אין סמכות לכפות עלי לעשות את זה". היא ציינה כי בעלה לא התנגד לכך, והעלה את הנושא לראשונה בדיון בבית הדין הרבני בהליך הגירושים, בו היא לא נכחה מפאת מחלה.
"לא אשלם את הכסף, אין לי איך. אני לא עובדת, והקנס הצטבר ל-2,500 שקלים", סיפרה האם. לדבריה, האפשרות האחרונה שנותרה לה היא עתירה לבג"ץ. בית הדין הציע לאם להתייעץ עם רופא מומחה שייאשר כי בנה , בן שנה, כשיר למילה, אך היא דחתה את ההצעה ואמרה כי הרופא שהציעו הדיינים לא מתאים.
הדיינים דחו את הטענה וקבעו כי האם מתנגדת לברית כחלק מרצונה להשיב אליה את בעלה. "אם ייפתח פתח ותינתן לאם אפשרות למנוע ברית מילה או להשתמש בהתנגדותה ככלי להשגת הישגים במאבק הגירושין, אנו עלולים למצוא עצמנו בפני פרץ של תיקים כאלו, ואז יתווסף עוד מימד אימתני בתהליכי גירושין", כתבו בהחלטתם. הדיינים הביעו חשש מכך שערכאה אזרחית תוכל לפסוק בנושא ברית המילה.
בהחלטה התייחסו הדיינים גם למשמעות העולמית של הפסיקה. אנו עדים כבר תקופה ממושכת בארצות רבות באירופה ובארצות הברית למאבקים ציבוריים ומשפטיים נגד ברית המילה, והציבור בארץ מתייצב כאיש אחד נגד תופעות אלו ורואה בהם פן נוסף של גילויי אנטישמיות שיש להיאבק בהם. כיצד יתקבל בעולם שגם כאן נושא המילה נתון לשיקולו של כל אדם על פי תפיסותיו?", כתבו.