"הרב המתעלל" עותר לעליון נגד העונש החמור שנגזר עליו: אליאור חן, שהורשע בהתעללות קשה וחמורה בשמונה ילדים ונידון ל-24 שנות מאסר הגיש הבוקר ערעור לבית המשפט העליון בבקשה לבטל את פסק הדין החמור שנגזר נגדו - במלואו או בחלקו, כך נודע לחדשות 2 באינטרנט.
עורכי דינו של חן, דרור ארד-אלון ויובל נחמני, מבקשים בערעור שהוגש לבית המשפט "להורות על זיכויו של המערער ולחלופין להורות על שמיעת המשפט מראשיתו". אם אלו לא יתקבלו, מבקשים עורכי דינו של חן "להקל משמעותית בגזר הדין", כפי שנכתב בערעור. "כתבנו ערעור מפורט ביותר ונחכה שהוא יישמע בבית המשפט", אמר הבוקר עו"ד דרור ארד-אילון בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט.
בעתירתם, מסבירים עורכי הדין את הפנייה מחמש סיבות: הראשונה, לטענת עורכי הדין, "היעדר הליך ראוי שגרם עיוות ממשי ובכלל זה פגם בייצוג והתנהלות שגויה של בית המשפט"; השנייה - "היעדר ראיות להוכחת העבירות - כולן או חלקן"; השלישית - "פגם בייחודיות ההסגרה והרשעה בעבירות שלא נכללו בצו ההסגרה"; הרביעית - "טעויות בהכרעה בבקשות ביניים" במשפט; החמישית - "שגיאה בגזירת הדין", כפי שמגדירים זאת עורכי הדין.
"על אף שהמערער הואשם והורשע בעבירות פחותות מאלו שיוחסו לשותפיו, ולא הואשם בעבירות של כוונה מחמירה, שהעונש בצידן הוא יותר מכפול, גזר עליו בית המשפט המחוזי עונש כבד הרבה יותר מהעונש שנגזר על אחד מחסידיו, שנקבע כי הוא האחראי הישיר לפגיעה בילדים. בכך, בכל הכבוד הראוי", מדגישים הפרקליטים, "שגה בית המשפט בכך שגזר על חן עונשים חמורים מאלה שהושתו על שותפיו".
"הערעור בא להצביע בבת אחת על שתי עילות מרכזיות: היעדר הליך ראוי והיעדר ראיות מספיקות להרשעה. צירוף גורמים זה הותיר אותו משולל הגנה ומשולל סיכוי להתמודד עם ההאשמות נגדו", כך לשון הערעור.
עורכי הדין מדגישים בערעור כי "מצויות ראיות ישירות הסותרות חזיתית, ולכל הפחות מעוררות ספק ממשי וסביר, את הקביעה שהמערער הקים "כת" ועמד בראשה; את הקביעה שהוא שלט באחרים בכלל, ושהורה על הפעלת אלימות או התעללות בקטינים; את הקביעות שהוא האחראי לפגיעות החמורות בילדים; ואת הקביעה שהוא נקט בעצמו אלימות או התעללות כלפי הקטינים".
גזר הדין: "רוע ויצרים שפלים"
בגזר הדין שניתן ב-28 בפברואר השנה, כתבו השופטים: "מעשי ההתעללות והאלימות הנדונים, שבעטיים הורשע הנאשם, הינם חסרי תקדים ויוצאי דופן בחומרתם, אכזריים ומחרידים במהותם, וקשים ומזעזעים בתוצאותיהם. מעשים אלו הותירו שמונה ילדים רכים בשנים, שלא חטאו, חבולים בגוף ובנפש - חלקם פגועים קשה, כאשר לפעוט א' הוסבה פגיעה מוחית אנושה, שהותירה אותו במצב 'צמח'".
עוד נכתב: "התיאור המילולי של פירוט מעלליו הנפשעים של הנאשם, אין בו כדי להמחיש דיו, את גודל הזוועה שבמעשים, את עוצמת ההתעללות הברוטאלית ואת הייסורים הקשים שחוו הילדים. ייסורים אלו השתקפו מעדויותיהם של הילדים ואמם שנשמעו לפניי, מעדויות הילדים שנגבו ע"י חוקרי הילדים, ומסימני החבלות והפגיעות הקשות והמזעזעות שנמצאו בגופם של הפעוטות".
"באלימות ובהתעללות שנקט כלפי ילדים רכים בשנים, חסרי-ישע, שהונעה מתוך רוע ויצרים שפלים, חתר הנאשם תחת עקרונות המוסר הבסיסיים של החברה האנושית. בנוסף לפגיעות הפיזיות והייסורים, פגע הלה פגיעה אנושה בנפשם של הקטינים, בתמימותם, באמונם בסובבים אותם וביכולתם לשים מבטחם באנשים בוגרים", לשון גזר הדין.
עם פרסום גזר הדין טען סניגורו של חן שלא נעשה משפט צדק. "הגענו עם ציפיות מאוד נמוכות למשפט היום", אמר אז עו"ד אריאל עטרי. "שמעתי היום דברים שמעולם לא נאמרו במהלך המשפט, והיום כחוכמה לאחר מעשה, משמיעים אותם בפני בית המשפט".