היועץ המשפטי לממשלה פרסם בצהריים את כתב האישום המתוקן בפרשת השגריר, אבל גם הנוסח המחמיר לא הצליח להוציא את שר החוץ לשעבר משלוותו: בעמוד הפייסבוק שלו המשיך אביגדור ליברמן לשדר "עסקים כרגיל" - ובצהריים העלה תמונה שלו מחובק עם נכדתו הקטנה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הגן של נכדתי הגיע למשכן הכנסת, במסגרת פרויקט ביקור של גני ילדים במקום", כתב ליברמן לעוקבים אחריו. "אין ספק, לקבל באמצע יום עבודה חיבוק כזה מהנכדה מעניק רגעים גדולים של אושר".
זמן קצר קודם לכן הוא התייחס בקצרה להתפתחויות בתיק המתנהל נגדו, שחלו בעקבות עדות שמסר סגנו לשעבר, דני אילון. "כל השמועות לא היו ולא נבראו", נמסר בהודעה מטעם ליברמן. "האמת תתברר בבית המשפט. כפי שכבר אמר לאחר ההודעה הראשונה על הגשת כתב אישום נגדו, שב ליברמן גם כעת ואומר כי לא עבר עבירה פלילית כלשהי - והדבר לא השתנה גם בעקבות השלמת החקירה הנוספת".
נוסף על כך, הודגש שם כי "חבר הכנסת ליברמן חפץ כי העניין יתברר במהירות בבית המשפט, ולשם כך הודיע לכנסת, מיד עם קבלת הודעת היועץ המשפטי לממשלה, כי הוא מסיר את חסינותו - זאת, בהמשך להתפטרותו מתפקיד שר החוץ - הכל על מנת שההליך יוכרע במהירות בבית המשפט - ורק שם".
"פגע באופן מהותי בציבור"
כתב האישום נגד ליברמן יוגש ביום ראשון הקרוב לבית משפט השלום בירושלים. היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, ביסס את נוסחו החדש בהתבסס על העדות שמסר אילון. למרות הכחשות השניים, מצוין שמו של אילון באופן מפורש ברשימת עדי התביעה. כפי שהוחלט במקור, גם כעת מיוחסות לליברמן עבירות מרמה והפרת אמונים - אך עם זאת, הוחלט להחמיר את הרקע העובדתי המתאר את מעשיו.
"הנאשם (ליברמן), המופקד על שירות החוץ של מדינת ישראל והנושא בתוקף כך גם באחריות למינוי שגריריה בעולם, פעל לקידום בחירתו של זאב בן-אריה על-ידי ועדת המינויים", מתארים אנשי המחלקה הכלכלית בפרקליטות בכתב האישום. "הוא נמנע מלהביא לידיעת חברי ועדת המינויים, ובהם סגנו - דני אילון, את פרשת מסירת המידע הסודי. כתוצאה ממחדל זה של הנאשם, לא נמצא בפני ועדת המינויים מידע חיוני שלפיו בן-אריה, בכהונתו הקודמת כשגריר, נכשל בחשיפת תכני הבקשה לעזרה משפטית, פעל לשיבושה והפר בכך, באורח חמור, את האמון שניתן בו".
אותם הפרטים, לטענת הפרקליטות, כללו "מידע מהותי לבחינת התאמתו של בן-אריה לתפקיד כה רגיש - זהה לזה שבו הפר את חובות האמון שחלו עליו". כתב האישום מפרט כי לאחר אישור הצבתו של בן-אריה כשגריר בלטביה, "פעל הנאשם לאישור מינויו על-ידי ועדת השרים, ועשה כן בלא שמסר לוועדה את המידע בדבר כשלון בן-אריה במילוי תפקידו בפרשת מסירת המידע הסודי. האישור ניתן".
בתביעה הטיחו ביקורת בליברמן על כך ש"במעשיו המתוארים, בהיותו עובד ונבחר ציבור, בכהונתו כשר החוץ, ביצע במהלך מילוי תפקידו מעשי מרמה והפרת אמונים הפוגעים באופן מהותי בציבור. כל זאת, עשה בהיותו נתון בניגוד עניינים חמור בין חובותיו לציבור לבין תחושת מחויבותו האישית, ומכל מקום - נכונותו לפעול לטובתו של בן-אריה - שפעל עבורו בפרשת מסירת המידע הסודי".