השוטרים שהגיעו לאחרונה לחופים והצליחו להרגיז לא מעט מתרחצים שביקשו לבלות מול הים עם בקבוק בירה קרה שאותו נאלצו לשפוך יהיו, ככל הנראה, נחרצים הרבה פחות בפעם הבאה שייאכפו את הוראות החוק - אולי הפעם, כלשונן. אחרי שתמונות השוטרים מסיירים בחופים שופכים את משקאות האזרחים עוררו סערה, איימו עו"ד ורד כהן ורענן בר-און לעתור לבג"ץ ושיגרו על כך מכתב אזהרה לשר לביטחון הפנים, יצחק אהרונוביץ'.
השניים הדגישו כי הוראות החוק קובעות איסור על מכירת ושתיית משקאות משכרים במקומות ציבוריים בין השעות 23:00 בלילה ל-6:00 בבוקר למחרת - בניסיון להילחם בתופעת שתיית האלכוהול בקרב צעירים ובני נוער. הם הדגישו כי בניגוד לאכיפה הנחרצת נגד קטינים, שבין כה וכה אינם מורשים לשתות אלכוהול, הרי ש"השמדת" המשקאות - בדמות שפיכתם - היא צעד שנמצא בתחום סמכותם של השוטרים רק במקרים שבהם "עלולה השתייה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור וביטחונו". כל אלה, כידוע, לא היו מנת חלקם של הרוחצים בחופי הים.
במשרד לביטחון הפנים שיגרו לעו"ד כהן ובר-און, שטענו בין היתר כי בפעולותיה "רומסת משטרת ישראל את זכויות היסוד של יושבי החופים והרוחצים בים", מכתב תשובה ובו הבהירו כי בעקבות התנהלות השוטרים והתלונה - נקבעו כמה הנחיות בעלות משמעות רבה לאכיפת החוק בעתיד. "ברור ומובן מאליו כי על השוטרים להקפיד להפעיל את סמכות התפיסה וההשמדה באופן מידתי ומבוקר, במסגרת ביצוע סמכויותיהם המוקנות הם על פי החוק ולפי כל דין".
בהמשך, ציינו במשרד לביטחון הפנים כי נקבע לאחרונה נוהל בעניין "טיפול הסייר בתופעת השכרות" וכן כי "חטיבת החקירות פרסמה הנחיות ליישום סמכות התפיסה וההשמדה לפי החוק". עוד הדגישו שם, כי בכירי המשטרה "התבקשו לרענן את ההנחיות בנושא זה בקרב הגורמים הרלוונטיים במחוזות השונים".
לסיום, הדגישו במשרדו של אהרונוביץ' כי "סמכות התפיסה וההשמדה של משקה משכר מהווה כלי אפקטיבי במאבק לצמצום תופעת השכרות, על היבטיה השליליים. גורמי אכיפת החוק מודעים לחשיבות הרבה בשימוש ראוי בסמכויותיהם כאמור, זאת תוך הפעלת שיקול דעת, זהירות ומידתיות".