בית המשפט העליון קיבל את בקשתו של יוסי דוידוב, שהורשע בשנת 2007 בשורת עבירות ובראשן ניסיון רצח של בעל קיוסק בבת ים - לערוך לו משפט חוזר. הסיבה: לחבר השופטים הוצגה ראיה חדשה - קטע מסרטון מצלמת אבטחה שבו נראה דוידוב כשהוא ושותפו לעבירה משוחחים עם בעל הקיוסק לאחר הירי. בית המשפט גזר על דוידוב 16 שנות מאסר בפועל וחייב אותו בתשלום קנס בסכום של 40 אלף שקלים.
רוצים לקבל עדכונים ונספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לטענתו המרכזית של דוידוב, יש בידו ראיה חדשה שלא הוצגה עדיין בדמותו של קטע מסרטון אבטחה שבו הוא נראה כשהוא משוחח עם שותפו לעבירה יחד והמתלונן בתיק - ועורכי דינו טוענים כי הדבר מהווה הוכחה שהוא לא ביצע את הירי. לפיכך, בית המשפט החליט שיש לאפשר את הצגתה של הראיה החדשה במסגרת משפט חוזר, משום שקיים חשש של ממש לעיוות דין בהרשעתו של דוידוב בעבירה של ניסיון רצח.
"הקטע החסר שלא הוצג להגנה ולבית המשפט נמשך קרוב לדקה, ובו נראים המבקש והשותף כשהם מרפים את אחיזתם במתלונן ועומדים בסמוך לו", נכתב בהחלטת בית המשפט העליון. "השלושה נראים מדברים ומתווכחים, ודומה כי השניים מטיחים במתלונן האשמות. השניים מתהלכים במקום סביב המתלונן ומשוחחים עמו".
במהלך ההליך המשפטי לא טען דוידוב לחפות גמורה - אלא הודה במיוחס לו, אם כי לדבריו הוא הורשע בעבירה שאינה תואמת את מעשיו, וכפועל יוצא מכך גם נידון ל"עונש חמור מאוד שאינו הולם את המעשים", כלשונו.
בית המשפט: "הפגם שנפל בהליך אינו שולי או זניח"
השופטת עדנה ארבל נימקה את החלטתה בכך ש"הפגם שנפל בהליך, שבו נקטע חלק משמעותי מסרט האבטחה, אינו שולי או זניח". בדבריה, הדגישה ארבל כי המשפט החוזר הוא מוסד שנועד לאפשר תיקון של טעות שנפלה בהליך המשפטי, אם בדרך של קביעה כי המבקש לא ביצע כל עבירה, ואם בדרך של קביעה כי הוא ביצע עבירה קלה מזו שבה הורשע.
יש לציין כי משפט חוזר הוא הליך די נדיר במערכת המשפט הישראלית. המקרים המפורסמים ביותר שבהם אושר הליך שכזה הוא רצח החיילת רחל הלר, אז זוכה עמוס ברנס, שהורשע ברציחתה לאחר שבקשתו הרביעית למשפט חוזר נענתה. מקרה דומה נוסף הוא פרשת רצח הנער דני כץ, שבו טענו חמשת הנאשמים שהורשעו ברציחתו כי הם חפים מפשע. לבסוף, נעתר בית המשפט העליון והורה על קיומו של משפט חוזר - שבו הורשעוב שנית.