לאחר שריצתה יותר משתי שנות מאסר, השתחררה הבוקר (א') ענת קם לחופשי מכלא נווה תרצה שברמלה. "היי, אני הולכת הביתה, שלום", אמרה לכתבים, וסירבה לענות לשאלות נוספות. אביה אסף אותה במכוניתו מפתח הכלא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מפתח הכלא יצאו קם ואביה בנסיעה בדרכם לבית המשפחה בירושלים. בדרך עצרו בבית קפה בצומת רמלוד - קפה ראשון מחוץ לכלא. לאחר מכן הגיעה קם לבית משפחתה בירושלים, ואמרה עם הגעתה: "אני רוצה להשלים שעות שינה, לא ישנתי טוב בלילות האחרונים". היא אף הודתה שבדיעבד הייתה עושה הרבה דברים אחרת.
מבוכה קלה מצדה של קם נרשמה כשצעדה לעבר דלת בית הוריה, ומצאה אותה נעולה. היא נאלצה להמתין כמה שניות מביכות עד שמהצד השני הואילו לפתוח לה. "טוב, זה הקטע המביך", אמרה לעיתונאים וביקשה מהם להניח לה ולמשפחתה לנפשה.
בין אלה ש"קיבלו את פניה" מחוץ לכלא הייתה גם איילה בן גביר, אשתו של פעיל הימין איתמר בן גביר עם ילדיהם. הם הגיעו למחות על שחרורה. "בוגדת, נלחמת בעם שלך", קראה בן גביר לעבר קם. "בכל מדינה מתוקנת היו שולחים אותך למאסר עולם, אבל הפרקליטות מרחמת עלייך".
לפני עשרה ימים החליטה ועדת השחרורים שליד השב"ס על שחרורה המוקדם של קם לאחר שריצתה שני שליש ממאסרה. הוועדה קיבלה את בקשתה של קם ופרקליטיה, והחליטה לקצר שליש מתקופת מאסרה של מי שהורשעה בהעברת מידע רגיש לידי עיתונאי "הארץ", אורי בלאו. שחרורה של קם בתקופת השליש שקוצר הוא תחת הגבלות כגון איסור יציאה מהארץ.
בחוות הדעת שהוגשה לוועדה נכתב שהתנהגותה של קם בכלא הייתה ללא רבב. בעבר היא אף הביעה חרטה על המעשים שבגינם הורשעה. "אני שמח שהוועדה קיבלה את טענותינו וסברה כי אין בעיה של מסוכנות לציבור בשחרורה של ענת קם", אמר לאחר ההחלטה סנגורה, עו"ד אילן בומבך, לחדשות 2 Online. "אין חשש שהיא תעבור את אותה עבירה פעם נוספת, והתנהגותה במאסר הייתה ללא דופי. בתקופה האחרונה ניהלתי מגעים עם הפרקליטות, ואני שמח שגם הם קיבלו את טענותינו".
תבעה פיצויים בסך 2.6 מיליון שקלים
קם הורשעה במסירת מידע סודי ובהחזקת ידיעה סודית, לאחר שהעבירה לידי הכתב בלאו כ-1,800 מסמכים שהעתיקה ממחשבי לשכת אלוף פיקוד המרכז. בחודש נובמבר 2011 גזר עליה בית המשפט המחוזי בתל אביב ארבע שנות מאסר וחצי - לאחר שזו הודתה במעשים. שנה לאחר מכן קיבל בית המשפט העליון את ערעורה, והחליט לקצר את עונשה בשנה.
בהמשך החליטה לתבוע את בלאו ואת העיתון, בטענה כי רשלנותם היא שהביאה לחשיפתה כמקור העיתונאי של הפרשה. לפני כשנה היא אף הגישה תביעת פיצויים בסך 2.6 מיליון שקלים נגדם. "קם רואה בנתבעים אחראים ישירים לחשיפתה", נכתב בכתב התביעה. "היא דרשה מבלאו כי לעולם לא יגלה מהיכן הגיעו אליו המסמכים".
הפרשה התפוצצה בשנת 2009 וגרמה לסערה גדולה במערכת הביטחון ובכלי התקשורת בארץ. בהיותה חיילת בלשכת אלוף פיקוד המרכז, הצליחה קם לנצל את נהלי האבטחה ולהעתיק למחשב שלה את המסמכים המדוברים.
לאחר שחרורה מצה"ל, יצרה קשר עם העיתונאי בלאו והעבירה לו את המסמכים, שחלקם פורסמו על ידו - למרות איסור צנזורה על הפרטים שבהם. קם נעצרה כבר בשנת 2009 והודתה בחקירתה בשב"כ במסירת המידע לעיתונאי.למרות שהעונש המקסימלי לעבירה שבה הורשעה עומד על 15 שנות מאסר, הורה בית המשפט לשלוח אותה לארבע שנים וחצי - שבהמשך קוצרו גם הם.