האם נגזר על אישה וילדים של אדם שחייב כסף לשלם על טעויות שלא הם ביצעו? ערעור שהוגש לבית המשפט העליון קבע שלא תמיד בעל ואישה הם יחידה אחת בפני החוק, והעניק פסק תקדימי שמגן על משפחת החייב.
ברקע הפרשה, גבר נשוי שצבר חובות בסכום של יותר ממיליון שקלים. הנושים פנו להוצאה לפועל בבקשה לפנות מהבית את אשת החייב מרגלית כובשי ואת ילדיה, על מנת שהבית יוצע למכירה ויכסה חלק מהחוב – זאת משום שהדירה רשומה גם על שם בת הזוג. בית המשפט נתקל בסתירה בין הרצון להגן על הנושים, לבין חוק הגנת הדייר שקובע שבמקרה שישנם שותפים לא רשומים בדירה, היא צריכה להימכר כשהדיירים עדיין בתוכה. במקרה זה, ערך הדירה יורד באופן משמעותי שמוזיל את מחירה ב-30%-50%, והדיירים מוגנים מפינוי.
לאחר שבית המשפט המחוזי פסק לטובת הנושים, האישה הגישה ערעור לבית המשפט העליון באמצעות עורך הדין אמיר שושני. הרכב של שלושה שופטים קבע בבואם לפסוק שפינוי אישה וילדים מביתם, לא הייתה כוונת המחוקק כפי שהתפרש בפסק הדין של בית המשפט המחוזי. על אחת כמה וכמה שאם היה מדובר בדיירת שאין לה זכויות בדירה, היא הייתה מוגנת באופן אוטומטי.
"בית המשפט העליון אמר באופן רם וברור שלא זורקים אנשים מהבית כל כך מהר, וקבע גבול ליכולת של בית המשפט לשנות חוקים באמצעות פרשנות", אמר עורך הדין שושני. "בכך, בית המשפט העליון קבע שחייבים להסתכל על כוונת המחוקק, מבלי לתת פרשנות מעוותת".