קרובים להכרעה: היום יגיע לסיומו משפטו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב, הנאשם בביצוע עבירות מין חמורות בשלוש נשים שעבדו תחת מרותו בתקופת כהונתו בתפקיד הנשיא - ועוד קודם לכן בזמן כהונתו כשר התיירות. המשפט שהסעיר את המדינה נמשך כמעט כשנה, בדיונים מרתוניים שהתקיימו מספר פעמים בשבוע.
רוצים לקבל עוד עדכונים ממשפט קצב? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבוקר יגיע המשפט לסיומו, עם השמעת סיכומי ההגנה של סנגוריו של קצב, עורכי הדין ציון אמיר ואביגדור פלדמן. סיכומי התביעה מטעם הפרקליטות הושמעו לשופטים כבר לפני שבועיים. בתום הדיון צפויים השופטים להודיע מתי בכוונתם לפרסם את החלטתם בעניין נשיא המדינה לשעבר, כשההערכה היא שהכרעת הדין תפורסם לאחר סיום תקופת הפגרה בבית המשפט.
הפרקליטה הבכירה נגד הפרקליטות
בחודש שעבר מתחה אירית באומהורן, שכיהנה בתפקידים בכירים ב-24 שנים בפרקליטות המדינה, ביקורת חריפה על התנהלות הפרקליטות בתיק קצב. "התיק הזה מטריד אותי כבר כמה שנים", היא אמרה. "מטרידה אותי ההתנהלות החובבנית של הפרקליטות, מטרידה אותי דרך קבלת ההחלטות, וכתוצאה מכך התקלות והכשל הגדול שבטיפול בתיק הזה".
"בשלב הראשון ההחלטה להגיש את טיוטת כתב האישום בינואר 2007, הייתה מבוססת מאוד", היא סיפרה. "ואז, יום אחד, אנחנו מגיעים לישיבה, שהצפי שלנו, של פרקליטות המחוז שטיפלה בתיק הזה, היה שזה היום שקובעים את המועד להגשת כתב האישום".
"פתאום אני שומעת את היועץ המשפטי לממשלה מהסס, לא בטוח, ואז הוא אומר: 'אני חושב ש-א' מבית הנשיא צריכה לצאת מכתב האישום'" - הצהרה שקיבלה תמיכה מכל חברי התביעה.
באומהורן יכולה הייתה להישאר בתיק קצב שזכה לסיקור תקשורתי גדול, והיווה פוטנציאל לקידום. אבל היא לא הייתה מוכנה לשתף פעולה עם התפנית בעמדות של מזוז ואנשיו. "מרגע שהופעתי בבג"ץ וראיתי שהכיוון הוא לתקוף את המתלוננות - אותן מתלוננות ש ששמו את מבטחן בנו, אני פשוט קמתי ויצאתי".
היא הדגישה כי לטענתה הפרקליטות בגדה במתלוננות. "לא הייתי יכולה לראות אותנו הולכים שלובי זרוע בבג"ץ עם הסנגורים של קצב, זה היה בלתי נסבל מבחינתי", אמרה.