התפתחות בפרשת תיעוד הכאת דמאס פקדה: הקצין, שהוכה על ידי שוטר לפני כשנתיים וחצי, החליט היום (שני) לדחות את המלצת בית המשפט העליון להגיע לפשרה. פחות משבוע לאחר הדיון הקודם בבג"ץ, פקדה לא מוכן להסדר שגיבש היועמ"ש, לפיו השוטר יועמד לדין אם לא יודה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מסגרת הזמן שהקציב בג"ץ לצדדים במטרה להגיע לפשרה הסתיימה היום, ופקדה החליט: "אני רוצה שהשוטר שהכה אותי יעמוד לדין". הקצין פקדה אמר לחדשות 2 Online: "אני מאמין בצדקת דרכי. לא היה קל לקבל את ההחלטה הזאת, אבל אני נחוש והצדק איתי. לכן אני רוצה שהשוטר הזה שהכה אותי והתעלל בי יועמד לדין".
עורך דינו אייל אבולפיה הסביר את ההחלטה: "הודענו היום לבג"ץ כי לא נוכל לקבל את הצעתו כי נמשוך את עתירתנו להעמדתו לדין של השוטר האלים בד בבד עם משיכת עתירתו של השוטר כנגד ההחלטה להעמידו לדין, אלא אם יודה באשמתו וייענש במסגרת הסדר מותנה".
עורך הדין הוסיף כי "אנו סבורים כי קיום הסדר בעבירות אלימות לשוטרים בלבד, בעוד אינו מתאפשר לאזרחים, אינו בגדר סמכותו של היועמ"ש ואין המדובר בהחלטה שבשיקול דעתו מבין מספר אפשרויות סבירות שבסמכות. מדובר בפגיעה קשה בעקרון השוויון בפני החוק. גם נסיבות המקרה, תקיפה ברוטאלית שלא יכולה להיות מחלוקת כי בוצעה על רקע גזעני, לא יכולה להיוותר ללא סנקציה פלילית של ממש בדמות כתב אישום".
השוטר: "מקווה לצדק"
השוטר עצמו אמר לחדשות 2 Online כי "אני מקווה שלאחר כל כך הרבה זמן בו סבלתי, סוף סוף יעשה עמי צדק". פרקליטותיו של השוטר, עורכות הדין אפרת נחמני בר ותהילה חדד, אמרו בתגובה להחלטת פקדה כי "ראוי היה שהמלצת בית המשפט תיפול על אוזניים יותר קשובות".
"מדובר היה בהמלצה שמגלמת הבנת עומק חברתית של בית המשפט אשר יותר מרמז לצדדים שאין עוד הצדקה במקרה אומלל זה להמשיך ולהלהיט את הרוחות ולמעשה הביע עמדה נחרצת שלפיה האירוע נטול כל גוון גזעני", הוסיפו.
בשבוע שעבר התייצב החייל, שהוכה בחודש אפריל 2015, בבית המשפט העליון לדיון ודרש את העמדתו לדין של השוטר, שהופיע גם הוא לדיון. שני הצדדים מבקשים מבג"ץ להתערב בפרשה - השוטר מתנגד להחלטת היועמ"ש להעמיד אותו לדין בכפוף לשימוע, בעוד החייל דורש שהפרשה תגיע למשפט.
התיעוד שנחשף בחדשות 2 עורר סערה ציבורית
הפרשה החלה באפריל 2015, כשהשוטר תועד מכה את החייל דמאס פקדה. התיעוד עורר סערה ציבורית רבה ואף הוביל למחאת בני העדה האתיופית. היועץ המשפטי הקודם יהודה וינשטיין סגר את התיק, למרות התיעוד שפורסם בחדשות 2 ועורר סערה.
בחודש מרס פורסם לראשונה בחדשות 2 כי היועמ"ש אביחי מנדלבליט הפך את ההחלטה ואמר לשוטר שיגיש נגדו כתב אישום אם לא יחתום על הסדר מותנה. שני הצדדים עתרו לבג"ץ על מנת שיתערב בתיק.