פרק נוסף בפרשת עמונה: הרכב של שלושה שופטי עליון קבע הערב (חמישי) כי פינוי עמונה יידחה ב-45 יום. השופטים קבעו כי הריסת המבנים תתבצע עד 8.2.17 והדגישו: "זוהי ארכה סופית ואחרונה, וזאת גם אם לא יימצא פתרון חלופי כזה או אחר".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מוקדם יותר הערב השיבו תושבי עמונה לדרישת בג"ץ, לפיה עליהם להתחייב להתפנות מהמאחז ללא תנאים ובדרכי שלום. בהודעת הבהרה ששלחו התושבים הם כתבו: "בהתאם להחלטת בית המשפט המשיבים מבהירים למען הסר ספק כי הם מסכימים ומתחייבים כולם כאיש אחד לפינוי בדרכי שלום וללא עימות והתנגדות. למען הסר ספק נוסף הם מבהירים עוד כי מחויבותם הינה ללא כל התניה".
עוד קודם לכן בית המשפט העליון השיב להצהרה שהוגשה לו על ידי תושבי המאחז וטען כי היא כללה התנייה של הפינוי השקט במימוש המתווה שהוצע על ידי הממשלה וכי עליהם לתקנה עד השעה 17:00 אחר הצהריים. "הצהרה זו מתנה את התחייבות התושבים לפינוי בדרכי שלום ללא כל עימות והתנגדות במימוש ההסכם והמתווה שצורפו לבקשת המדינה להארכת מועד", הבהירו שופטי בג"ץ. "לא זו הייתה ההצהרה שהתבקשה בהחלטתנו מאתמול. בית המשפט, גם אם ייעתר לבקשת הדחיה, אינו אמור להתייחס לחוקיותו של המתווה ולהיתכנות מימושו".
"ההצהרה שהתושבים אמורים היו למסור על פי החלטתנו מאתמול הייתה אמורה להיות הצהרה בלשון חד משמעית לפינוי בדרכי שלום ובלא התנגדות", ציינו השופטים. "לפנים משורת הדין, אנו מאפשרים למשיבים תושבי עמונה להצהיר הצהרה בלתי מותנית בלשון חד משמעית בנוסח שנתבקש בהחלטתנו מאתמול, וזאת עד השעה 17:00 היום".
לאחר התייעצות במהלך הלילה החליטו תושבי עמונה כי הם נענים לבקשת בג"ץ ומתחייבים לפינוי שקט של המאחז. עם זאת, הם החליטו שלא לחתום באופן פרטני על מסמך התחייבות.
בתשובת הביניים של בג"ץ למדינה על בקשת הדחייה של פינוי עמונה שהתקבלה אתמול, דרשו השופטים מהתושבים להתחייב שהפינוי יהיה בהסכמה - ויתנהל ללא אלימות. "כדי להסיר כל ספק", כתבו השופטים, "מתבקשים תושבי עמונה להצהיר בלשון חד משמעית, כי הם מסכימים ומתחייבים כולם כאיש אחד לפינוי בדרכי שלום וללא עימות והתנגדות. זאת, ככל שייקבע מועד נדחה על-ידי בית המשפט, ומבלי שיש בדבר משום הבעת דעה מצדנו בשלב זה".
המתווה החדש גובש בפגישה שנערכה בין נתניהו ובנט עם משפטנים ונציגים מתושבי עמונה, בתיווכו של ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן. על פי המתווה החדש, יוגדל מספרן של המשפחות שיעברו לחלקה שמצפון למאחז מ-11 משפחות ל-24. כמו כן, התחייב ראש הממשלה להקים צוות משפטי שיפעל להמשיך ולקדם את המתווה, גם לאחר עזיבת יתר המשפחות מרצון.