לכל 14 הקבוצות בליגת הכדורגל לילדים "מפרץ" יש דבר בולט אחד במשותף - כולן קבוצות ערביות. גם למרבית הקבוצות בליגה המקבילה - "מפרץ 1" - יש מאפיין משותף: 12 מתוך 14 הקבוצות הן יהודיות. השבוע הגיש אב לילד בן 13, המשחק בקבוצת מכבי אום אל פחם, עתירה נגד ההתאחדות לכדורגל בישראל שבה הוא טוען כי היא מבצעת הפרדה על רקע לאומי בין הקבוצות הערביות והיהודיות בליגות הילדים לכדורגל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המצב הנוכחי בליגות הילדים לא תמיד נראה כך. בעונת המשחקים הקודמת הייתה אינטגרציה בין הקבוצות הערביות והיהודיות. בליגת "מפרץ" שובצו בשנה שעברה חמש קבוצות של ילדים ערבים ויתר הקבוצות היו של ילדים יהודים. בליגה המקבילה שיחקו שש קבוצות כדורגל של ילדים ערבים ותשע קבוצות יהודיות.
"התפקיד של ההתאחדות הוא לחנך לערכים של דו קיום וכיבוד הזולת", אומר מגיש העתירה, עו"ד מוחמד לוטפי. "המסר ששולחת ההתאחדות באמצעות החלוקה הזאת הוא פסול וההחלטה היא יריקה בפרצוף. יותר משבע שנים אנחנו מארחים הורים וילדים מקבוצות יהודיות. כל ערב לפני משחק טרחתי והכנתי שתייה קרה כדי לכבד את הילדים וההורים. בחיים לא הייתה לנו שום בעיה. להפך, המשחקים היו זמן של קירוב לבבות".
בטרם עתר לבית המשפט פנה לוטפי להתאחדות בניסיון לברר מה עומד מאחורי ההחלטה על החלוקה. בהתאחדות השיבו לו כי הנימוק מקצועי, אך לוטפי טוען כי טענה זו מופרכת. "מדובר בקבוצות של ילדים שהמטרה שלהן היא לאחד ולהכיר את האחר", הוא אומר. "ההתאחדות היא גוף ציבורי שצריך להנחיל ערכים של סובלנות ודו קיום".
לוטפי מדגיש שאין בכוונתו לעצור בהכרח בבית המשפט. "אם בית המשפט לא יעשה צדק, נפנה לבתי הדין של פיפ"א - ההתאחדות הבינלאומית לכדורגל", הוא אומר.
מההתאחדות לכדורגל נמסר בתגובה: "השיקול היה גיאוגרפי ומקצועי בלבד. ההתאחדות מפעילה יותר מ-100 ליגות בגילאי ילדים ונוער והעובדה שרק אחת מהן מאכלסת קבוצות ערביות - הגדרה שאנחנו סולדים ממנה, אגב - מלמדת כי אין באזכור העניין האתני או הגזעני דבר וחצי דבר. פועלה של ההתאחדות לטובת דו קיום, שוויון ומיגור הגזענות ראוי לשבח ולא לביקורת של הורה בודד, שכלל אין ברור אם הוא מדבר בשם המועדון בו משחק בנו".