שרית (שם בדוי), בת 15, אובחנה כסובלת משיתוק מוחין בגיל צעיר - אולם ייתכן שניתן היה למנוע את מצבה הקשה לו הרופאים שביצעו את הניתוח הקיסרי בו נולדה היו נערכים כראוי. כך לפי תביעת רשלנות רפואית שהגישו הוריה של שרית בחודש שעבר נגד בית החולים בילינסון.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
טרם לידתה של שרית נערכה לאמה בדיקת אולטראסאונד, במהלכה לא זיהו הרופאים שהשלייה ממוקמת באותו המקום בו אמור להיעשות החתך בניתוח הקיסרי. משכך, הצוות הרפואי לא נערך בהתאם וביצעו ניתוח קיסרי שגרתי - דבר שהוביל לניתוח קשה וחילוץ ממושך של העוברית. העקבות הניתוח עברה התינוקת החייאה והנשמה, ולאחר שלושה שבועות שוחררה לביתה. בהמשך אובחנה כסובלת משיתוק מוחין.
כיום שרית, כבר בת 15, נעזרת בסדים לשני הרגליים, בהליכון ובתמיכה של קירות וחפצים חיצוניים. היא הולכת בקצב איטי מאוד ללא שיווי משקל והליכתה מוגבלת למרחק קצר בלבד. כמו כן סובלת שרית מקושי בדיבור ומקוצר ראייה, לא מתפקדת לבד ביום יום ונזקקת לעזרה תמידית בפעולות פשוטות.
הוריה של שרית מספרים שחייה נהרסו כתוצאה מהרשלנות של צוות בית החולים, והפכו את חייהם לקשים ביותר לאחר לידתה. בנוסף, הם חוששים כי בעתיד, כשכבר לא יוכלו לטפל בה יותר, היא תזדקק לאפוטרופוס בתשלום שידאג לצרכיה. גם היום אינם מצליחים לממן באופן מלא את כל הסיוע לו זקוקה שרית בחיי היום-יום.
עו"ד יראון פסטינגר ממשרד רון-פסטינגר, המתמחה בתביעות רשלנות רפואית ומייצג את התובעים, מסר כי "מדובר בתביעה העוסקת במקרה קשה שבו ניהול כושל ורשלני של הלידה גרם לנכות קשה של הקטינה. לקטינים שנפגעו בלידה תקופת ההתיישנות מתחילה רק בגיל 18, כמו לכל קטין שנפגע, ולכן הם יכולים להגיש את התביעה עד גיל 25. ההורים השקיעו ברווחתה ובגידולה של הילדה הנכה בתנאים האופטימליים שניתן, ולא היו להם עד כה הזמן וכוחות הנפש להליכים משפטיים".
מבית החולים בלינסון נמסר בתגובה כי "התביעה התקבלה לאחרונה, נגיב לטענות, כמקובל, בבית המשפט".
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il