לאחר חוות הדעת לפיה יש לשחרר באופן מיידי את הנשיא לשעבר משה קצב שהורשע באונס, טוענים כעת ברשות לשיקום האסיר כי "גורמים בפרקליטות החלו בימים האחרונים במסע הכפשות". את הדברים כתב מנכ"ל הרשות יצחק דדון במכתב שהפנה לוועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"לחלל האוויר נזרקו הערות וביטויים שאין מקומם בשיח הציבורי ואני רואה דברים אלה בחומרה רבה", כתב עוד דדון במכתב, בו טען בפני הוועדה כי הרשות ביצעה את עבודתה בעניין קצב בצורה מקצועית.
"הטלתי את המשימה על שתיים מהעובדות הבכירות ביותר ברשות, ואני עומד לחלוטין מאחורי חוות הדעת העדכנית", כתב. "שתי העובדות עשו א עבודתן בהיעדר כל שיקול זר. ההחלטה אליה הגיעו התקבלה על ידן במשותף מבלי שהייתה כל התערבות או השפעה פסולה על הליך הבחינה המחודשת".
שינוי דרמטי בעמדת הרשות לשיקום האסיר
הרשות לשיקום האסיר הציגה ביום רביעי חוות דעת חדשה ודרמטית, שכללה המלצה לשחרורו המיידי של הנשיא לשעבר לאחר חמש שנות מאסר, זאת לאחר שגיבשה עבורו תכנית שיקום חדשה.
העמדה החדשה שהציגה הרשות לשיקום האסיר מנוגדת לזו שהוצגה בדיוני ועדת השחרורים, בהם נידונו הבקשות לקיצור עונשו של קצב. במהלך הדיונים טענו ברשות שאין לשחרר את הנשיא לשעבר שהורשע באונס, זאת משום שלא קיבל טיפול שיקומי בכלא ולא הביע חרטה על העבירות שביצע, ולפיכך לא ניתן להכין עבורו תכנית שיקום.
בשלב זה לא ידוע מה הביא לשינוי הקוטבי בעמדה של הרשות לשיקום האסיר. בין הסיבות האפשריות לכך - שינוי בעמדתו של קצב שמוכן כעת לקבל טיפול, או לחלופין בתכנית חדשה ומיוחדת שהותאמה במיוחד עבורו ולשיקום מכחישי עבירה.
"מקווים שהסאגה תסתיים בשבוע הבא"
בהקשר זה יש להדגיש כי עמדה זו היא אינה העמדה היחידה שמובאת בפני הוועדה לשחרור האסיר. הפרקליטות מצדה תוסיף להתנגד לשחרור המוקדם, ואנשיה צירפו גם את טיעוניהן של קורבנות העבירות של קצב לשיקולים הציבוריים שלא לשחררו.
לאחר שבעבר דחתה את הבקשות לשחרורו המוקדם, ביום חמישי צפויה ועדת השחרורים להתכנס שוב, כשהפעם תונח בפניה חוות הדעת החדשה. בהקשר זה, בכיר במשרד הרווחה שאחראי על הרשות לשיקום האסיר אמר כי "אנחנו מעריכים ומקווים שהסאגה הזו תגיע לסיומה עוד השבוע".
מדובר משרד המשפטים עו"ד משה כהן נמסר בתגובה: "את היחסים עם הרשות ננהל בצורה ישירה ולא דרך התקשורת".