אחרי המתקפות חסרות התקדים וההתנגדויות מצד הפרקליטות להקמת גוף ביקורת, הודיעה היום (שני) נציבת הביקורת על הפרקליטות, השופטת בדימוס הילה גרסטל, על התפטרותה. שרת המשפטים איילת שקד הביעה צער על התפטרותה של נציבת הביקורת וטענה כי הפצירה בה לחזור בה מהחלטתה ללא הצלחה. גרסטל תמשיך לכהן בתפקיד במשך שלושת החודשים הקרובים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"הצטערתי מאד לשמוע על התפטרותה של הנציבה הילה גרסטל", אמרה שקד. "הילה היא נכס לשירות הציבורי. אשה רבת פעלים, עצמאית, ישרה, מנהלת בחסד, שבנתה את נציבות הביקורת כשמטרה ברורה עומדת לנגד עיניה: טיוב השירות לציבור הניתן על ידי גורמי התביעה השונים כולם וטיוב שלטון החוק".
שקד, שתמכה בחיזוק מוסד הביקורת על הפרקליטות, הוסיפה כי "אין זה סוד כי בתקופה האחרונה נתגלעו קשיים ואי הבנות בין העומדת בראש מערך נציבות הביקורת לבין הפרקליטות. למרות הניסיונות הבלתי פוסקים להגיע להסכמות, עמן יוכלו הצדדים לחיות בשלום, חשה הנציבה כי אינה יכולה להתגבר על הפערים שנוצרו בתקופה האחרונה והודיעה על התפטרותה".
מארגון הפרקליטים נמסר בתגובה: "ניהלנו עד היום ונמשיך לנהל גם היום מאבק לטובת ביקורת עניינית מקצועית אחראית ופרודוקטיבית המוסדרת בחקיקה כמו כל גוף ביקורת אחר. המאבק לא נגע לאדם כזה או אחר, אלא לאופן שבו הוקם הגוף ולכך שלא הוסדרו בו ההגנות המתבקשות מקיומו של גוף כזה המגיעות לכל אדם ולכל מבוקר. ארגון הפרקליטים חוזר ומדגיש את הסכמתו לביקורת במתווה שקבע השופט גולדברג"
לפני כשבועיים וחצי, בהופעה פומבית נדירה, התייחסה גרסל למאבק נגדה ואמרה: "באתי למלא סוג של שליחות, ליישם החלטה של היועץ המשפטי לממשלה הקודם ושרת המשפטים. אני לא באה לערוף ראשים אלא לתקן, כדי שכולם נצא נשכרים". בהמשך דבריה, בהרצאה בפני סטודנטים מהפקולטה למשפטים בקריה האקדמית אונו, טענה גרסטל כי "לאורך השנה הראשונה נתקלנו בשיתוף פעולה חלקי ולעיתים אף בחוסר שת"פ מוחלט מצד הפרקליטות".
"חבל ברמת הפרקליטות שהיא מנהלת מאבק נגד גוף ביקורת, וחבל בכך שמוצבנו כגוף ביקורת על הפרקליטות, כשמעט מאוד אנשים מהציבור יודעים שאנחנו יכולים לתת להם סעד", אמרה אז גרסטל. "צריכה להיות הכרה והשלמה עם העובדה שמישהו חשב שצריך גוף כזה".
עזרי עמרם השתתף בהכנת הידיעה.