נשיא המדינה לשעבר משה קצב הגיש היום (חמישי) ערעור לבית המשפט המחוזי בלוד על החלטת ועדת השחרורים שלא לקצר את עונשו. בערעור טען קצב כי ההחלטה חרגה ממתחם הסבירות והתעלמה משיקולים כבדי משקל, שאם היו נבחנים כראוי - היו מובילים למסקנה המתבקשת בדבר שחרורו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בעתירה שהגישו לבית המשפט פרקליטיו של קצב, עו"ד ציון אמיר ועו"ד יהושע רזניק, הם מפרטים את עיקר הנימוקים שעומדים ביסוד הטעות, לטענתם, של ועדת השחרורים. בערעור מוצגות בפירוט שורה של חוות דעת מקצועיות, שמעלות כי רמת המסוכנות שנשקפת מקצב היא נמוכה במיוחד - בניגוד להחלטת ועדת השחרורים, שלפיה עדיין נשקפת ממנו מסוכנות לנשים בכלל ולמתלוננות בפרט.
עוד נטען בערעור כי בכלא מעשיהו בו מרצה קצב את עונשו לא היתה קיימת תכנית טיפולית למכחישי עבירה ומעולם לא הוצעה לו תכנית כזאת. בהקשר הזה, נמסר לוועדה מידע שגוי - לטענתם. מהערעור עולה עוד כי משה קצב התחייב להימנע מחזרה לתפקיד ציבורי או לתפקיד אחר שיש בו סמכות על נשים או גברים, כחלק מתנאי שחרורו.
עורכי הדין אמר ורזניק מדגישים בערעור כי בשום מקום בחוק לא כתוב שכתנאי לשחרור מוקדם, על האסיר להודות ולהביע חרטה על מעשיו. החלטת הוועדה בהקשר הזה פוגעת בזכות יסוד של האסיר לדבוק בחפותו. במקביל, נטען עוד כי חברי הוועדה נתנו משקל יתר להתנגדותן של קורבנות העבירה - כפי שבא לידי ביטוי במכתבים שנשלחו לחברי הוועדה.
יצוין כי בערעור שמעלה קצב לבית המשפט המחוזי יש אזכור לגילו המתקדם ולמצב בריאותו, אך אין שום התייחסות לטענה שמעלים מקורביו בדבר הידרדרות מצבו הנפשי, מאז החלטת וועדת השחרורים לדחות את בקשתו.
בסביבתו של קצב נערכים כעת להתמודד עם סירובו המוחלט להיראות בציבור בבגדי אסיר כתומים. בעניין זה, אפשר שפרקליטיו יבקשו בבית המשפט שידון בערעור לשחררו מחובת לבישת מדי האסיר, או לחילופין אפשר שינסו לתאם את מועד הדיונים בערעור לחופשות שמקבל קצב מהכלא - שכן אז, הוא יכול להופיע בלבוש אזרחי.