ראש הממשלה אולי "מזדהה עם המפגינים" לדבריו, אבל בית המשפט מרחיק אותם ממאהל המחאה בשדרות רוטשילד.
רוצים לקבל את כל העדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחר סיום העצרת, סמוך לשעה 1:00 בלילה, החלו חלק מהמפגינים לחסום את צומת קפלן - אבן גבירול והתעמתו עם השוטרים שניסו לפנותם. המפגינים צעקו לעבר השוטרים "אדוני השוטר, גם אתה שווה יותר", וגם "העם רוצה משכורת לשוטרים", התיישבו על הכביש וסירבו לפנות אותו. כמה מדיירי הבניינים הסמוכים גם השליכו בקבוקי מים לעבר השוטרים.
בתגובה הפעילה המשטרה עשרות אנשי יס"מ, כולל פרשים רכובים על סוסים, שפינו בכוח את המפגינים. בהמשך עברו המפגינים לחסום את צומת דיזנגוף - קינג ג'ורג', וגם שם נמשכו העימותים. בסופו של דבר נעצרו 43 מהמפגינים ושתי צעירות פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, לאחר שנפגעו מסוסי הפרשים. במהלך העימותים אף השליכו המפגינים רימוני הלם ותאורה לעבר השוטרים, וכמה מהם ניסו להצית פח אשפה.
מרבית המפגינים שנעצרו כבר שוחררו במהלך הלילה בתנאים מגבילים, והורחקו ל-15 יום ממאהל המחאה. 8 מהעצורים הובאו הבוקר לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בת"א, מתוכם שוחררו 5 בערבות עצמית של 1,500 שקלים והורחקו ל-7 ימים ממאהל המחאה בשדרות רוטשילד.
2 עצורים נוספים חשודים בעבירות חמורות יותר - האחד בתקיפת קצין משטרה והשני בהחזקת אמל"ח, והם שוחררו בתנאים מגבילים - ערבות עצמית גבוהה והרחקה ל-30 יום מהמאהל.
עדן דרור, אחד המשוחררים, אמר לחדשות 2 באינטרנט: "ראינו איזה כוח יש להרבה מפגינים ביחד... אני חושב שיש מקום ליותר אקטיביות במאבק. זה מה שצריך לעשות כדי להתקדם. המעצר זה לא דבר פשוט, אבל זה לא מה שיעצור אותנו".
עורכת הדין סנדי אלמוגי מטעם הסנגוריה הציבורית המייצגת שני חשודים אמרה לאחר ההחלטה כי "מדובר בהחלטה מאוזנת, לאור הבקשות הקודמות של המשטרה לשלם ערבות והרחקה של שישים יום. מדובר מלכתחילה במעצר שווא".
"המשטרה ניסתה לטעון שהציעו להם להשתחרר אתמול בתנאים לא כפי שהיום, כך טען החוקר המשטרתי", הוסיפה. "המשטרה סותרת את עצמה. זה מלמד על משהו לא תקין בבקשת המשטרה ולכן בית המשפט מצא לנכון להסתפק בשבוע בלבד". היא העבירה מסר מלקוחה שאמר: "בת צלופחד לא קיבלה נחלה בארץ ישראל".
עורך הדין שחר חצרוני ייצג גם הוא את אחד העצורים. "לא ברור למה המשטרה הגיעה, בעבירות מסוג זה לא מבקשים הארכת מעצר", הדגיש. "זה הגיע לכאן רק בגלל עניין תקשורתי. במקרה הזה מי שהותקף היה הוא".
"המעצרים היו אלימים, לא מקובל עלינו"
אחת ממארגנות המחאה, סתיו שפיר, הגיעה לבית המשפט כדי להביע סולידריות עם חבריה העצורים. "הפעולה שהתרחשה אתמול אחרי העצרת הייתה ספונטנית, ולא יצאה מקרב אנשי המאהל", אמרה סתיו בראיון בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט. "אני הגעתי בשלב מאוחר יותר וראיתי את המעצרים מתבצעים".
"אנחנו מתנגדים לכל צורה של אלימות - מצד מפגינים או מצד אנשי כוחות הביטחון", הוסיפה שפיר. "המעצרים אתמול היו מאד אלימים. אחד המפגינים ישב על פגוש של מכונית והשוטרים פשוט שלפו אותו מתוך ההמון, זה היה ממש מעורר בהלה וזה לא מקובל עלינו. ברגעים אחרים היה נראה שיש לשוטרים זיק של הזדהות בעיניים".
"ההרחקה מהמאהל מעוררת תימהון", הוסיפה. "אין ספק שהמאבק אתמול מסמל את ההחרפה במחאה, וכדאי מאד שהממשלה תתחיל לשים לב למאבק שלנו".
נתניהו: "זיהינו את מצוקת הדיור כבר לפני שנים"
בבוקר שאחרי הפגנת האלפים בתל אביב במחאה על מחירי הדיור הגואים, מנסה ראש הממשלה להרגיע את הזעם. "מצוקת הדיור אמיתית", אמר נתניהו בפתיחת ישיבת הממשלה הבוקר. "אנו לא רק מזדהים איתה, אנו גם זיהינו אותה עוד לפני שנים וטרם כניסתי לממשלה ביקשתי למצוא לכך פיתרון".
נתניהו אמר עוד כי "לזוגות צעירים בישראל אין את היכולת לרכוש דירה כי הדירות יקרות מדי, כי אין מספיק דירות והדבר הזה נובע ממונופול ממשלתי שמחזיק למעלה מ-90% מהקרקעות בישראל המיועדות לבנייה. בישראל יש ועדות תכנון מהמסורבלות ביותר בעולם ולוקח למעלה מ-5 שנים לשחרר דירה לבנייה".
"יש גוף מסורבל שני שקוראים לו מנהל מקרקעי ישראל שמוציא מעט דירות במחירים אסטרונומיים, כדי לשבור את זה צריך לעשות פישוט של המנגנונים האלו", אמר עוד ראש הממשלה. "לקח לנו שנתיים לעשות את שני השינויים האלו והשבוע אנו משלימים את הרפורמה בוועדות התכנון והבנייה ובמנהל מקרקעי ישראל".
"הממשלה ביטלה את האיסור האבסורדי לבנייה בגוש דן, נתנו תמריצים שונים ועוד ניתן לקבלנים ולרוכשים, חיברנו את הפריפריה בכבישים מהירים כתוצאה מכך יש היום 48 אלף התחלות בנייה חדשות, שזה כמעט 50 אחוז יותר מהממוצע בעשור האחרון", לדברי נתניהו.
"אך זה לא מספיק", הוא הודה. "אנו נעביר את חוק הוד"לים והרפורמה במנהל מקרקעי ישראל כדי שהסופרטנקר יוכל להמריא. בנוסף אנו ננקוט שורה של צעדים ממוקדים במטרה לעזור לזוגות צעירים, סטודנטים ואוכלוסיות נזקקות במשך השנה עד השנה וחצי, עד שתנופות גדולות של בנייה ייכנסו לתוקף".