אלדד חדד, אחד המעורבים בפרשת "השוטרים הנוקמים" בנהריה, שהורשעו בניסיון לפגוע בעבריין מיכאל מור, נורה הערב בעיר. הוא פונה במצב בינוני לבית החולים.
דובר מד"א אשר דיוויד פישר סיפר הערב לחדשות 2 באינטרנט כי "מצאנו אותו שוכב ברחוב. היו על גופו פצעי ירי בידיים וברגליים ובפלג גופו התחתון. טיפלנו בו בשטח וייצבנו את מצבו, אחר כך פינינו אותו לבי"ח נהריה. הוא היה בהכרה ודיבר. היו הרבה אנשים שהתקהלו בזירה".
מהמשטרה נמסר בעקבות האירוע כי "הירי בוצע סמוך לבית הכנסת בו מתפלל הפצוע. בנוסף, מבדיקה עולה כי הפצוע מאובטח בסל אבטחה שנקבע בהתאם להערכת מצב קבועה וכוללת בין השאר מאבטח ליד פתח ביתו וסיורי ניידות".
"בקרוב תיערך הערכת מצב נוספת ומחודשת לבחינת מרכיבי סל האבטחה", נמסר עוד. השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' אמר בעקבות האירוע כי "משטרת ישראל תרכז מאמץ על מנת ללכוד את מבצעי הירי". השר אהרונוביץ' הורה להעביר את חקירת הירי ליחידת להב 433.
קיבלו חנינה לפני ליל הסדר
בחודש אפריל האחרון, לפני חג הפסח, השתחררו הארבעה מכלא שקמה שבאשקלון. הארבעה, שהורשעו בניסיון לחסל את העבריין מיכאל מור, זכו לחנינה מנשיא המדינה שמעון פרס. השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ פנה אז למפכ"ל דנינו בבקשה לשלבם בחזרה בשורות המשטרה, למרות שהרישום הפלילי לא נמחק מתיקם.
בני משפחותיהם דרשו מנשיא המדינה שלא לחון את הארבעה חנינה מלאה ולבטל את הרישום הפלילי שהיה מאפשר להם לחזור לשירות המשטרה. בעקבות כך, בני משפחות השוטרים שמחו לשמוע אודות בקשתו של השר לביטחון פנים לבחון בכל זאת את החזרת הארבעה לשירות: "להחלטה הזאת יש ערך משמעותי לכלל השוטרים. כל שוטר חייב לדעת שכל המדינה עומדת מאחוריו, שיש להם גב, אבא ואמא, וגם אם מעדו וטעו הם לא ייזרקו לגורלם", אמר גורם בכיר במשרד לביטחון פנים.
הניחו מטענים במכונית של מור
הארבעה הורשעו בהנחת מטעני חבלה במכוניתו של העבריין מיכאל מור ועל אדן החלון בביתו של אחיינו, רפי בן שלום. נגזר עליהם עונש של שנת מאסר בפועל ושנה נוספת על תנאי. בהודעת בית הנשיא על החנינה נמסר כי "לפי המלצת שר המשפטים, נענה הנשיא לבקשתם של השוטרים והחליט להקדים את שחרורם במספר ימים, כך שיוכלו לחגוג את הפסח עם בני משפחותיהם".
פרקליטם של הארבעה, עו"ד רונאל פישר, הביע אז סיפוק מההתפתחויות: "אני חושב שזה יום מיוחד לשוטרים, אבל בעיקר לאזרחי ישראל בכלל. בעקבות קבלת בקשת החנינה על ידי נשיא המדינה אנחנו מתכוונים לפעול מיד אחרי החג להשיבם לשירות סדיר במשטרת ישראל, כפי שהבטחנו עוד בבית המשפט העליון".
פישר אמר כי "החנינה היא הוכחה לטענה שלנו שהכלים הרגילים של המשפט לא יכלו לפרשה הזאת, שכן ברור לכולם שמצד אחד מדובר באנשים מצוינים, מלח הארץ, ומן הצד השני – למי שנקלעו למצוקה ולקושי שאיש לא היה רוצה לחוות במקומם".
"אין זו דרכם של שוטרי ישראל"
בית המשפט העליון דחה לפני כשנה את הערעור שהגישו הארבעה בדרישה לקיצור תקופת מאסרם. השופטים סלים ג'ובראן, יורם דנציגר ויצחק עמית תקפו אותם במילים קשות וכתבו בהחלטתם להותיר את העונש שנקבע על כנו: "במקום לשמור על החוק, הם רמסו אותו ברגל גסה".
עוד נכתב, כי "יש להגן על שוטרי ישראל העושים לילות כימים למען שמירה על בטחון הציבור, לגלות אפס סובלנות כלפי פגיעות בהם ולהעניק להם כלים יעילים למלחמה בפשע ובאלימות. עם זאת, פעולה של שוטרי משטרת ישראל שהינה מחוץ לחוק ובאופן שאינו הולם את כבוד האדם וזכויותיו, עלולה לפגוע אנושות בתפקוד המשטרה ובאמון הציבור בה".
העבירות בהן הורשעו הארבעה הן היזק בחומר נפץ, עבירות בנשק, מרמה והפרת אמונים. "מראיות הנאשמים עולה עובדה אחת בבירור: הנאשמים חוו תסכול רב מתפקוד המשטרה הקלוקל, בעיניהם, ומיאנו להשלים עימו", לשון הכרעת הדין. "עובדה זו, בצירוף חשדותיהם במור וארגונו כאחראים למעשים פליליים כאלה ואחרים שבוצעו כלפיהם וכלפי שוטרים אחרים, היוו את המניע למעשיהם".