אולמרט מכחיש מעורבות אך מוכן להגיע לחקירה. כך עולה ממכתב ששלח לפרקליטות עו"ד אלי זהר, פרקליטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. במכתב ששלח לפרקליטות הוא מבקש לתאם עבור אולמרט הגעה לחקירה. במכתב ציין זהר כי אולמרט דוחה את ההאשמות מכל וכל.
"בימים האחרונים שורבב שמו של מר אולמרט לחקירה המתנהלת על ידי משטרת ישראל, אשר אודותיה דווח בהרחבה בכלי התקשורת", נכתב במכתב לפרקליטות. "מר אולמרט דוחה מכל וכל את ההאשמות המרומזות המיוחסות לפעילותו בעניינים שונים נשוא החקירה, שהודלפו לכלי התקשורת".
"כדי למנוע כל אי הבנה, אבקש להודיעך כי עם שובו מחו"ל יגיע מר אולמרט לכל חקירה אם יתבקש לכך, כפי שעשה פעמים רבות, הן כראש ממשלה והן לאחר מכן", כותב זהר וממשיך: "אעריך אם תמצא לנכון לתאם עמי הגעת אולמרט לחקירה, כפי שנהוג היה בעבר".
"מופתע ומכחיש כל קשר"
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הגיב אמש לראשונה מבית המלון בו הוא שוהה במדריד על ההאשמות נגדו בפרשת "הולילנד". "אני מופתע ומכחיש כל קשר לכל הרמזים שהושמעו בנושא", אמר אולמרט.
בזמן שפרשת "הולילנד" התפוצצה בארץ, היה אולמרט כבר בדרכו למדריד. אתמול, כמו כל חובב כדורגל מושבע, הוא צפה ב"סופר קלאסיקו", המפגש בין ריאל מדריד לבין ברצלונה. "טסתי לחו"ל שבועיים מראש ואף אחד לא פנה אלי או לפרקליטיי", אמר והוסיף שאינו מבין על מה כל המהומה.
"אני אשוב לארץ בסוף השבוע ואם המשטרה תרצה לחקור אותי היא תזמן אותי, כפי שעשתה בעבר לא מעט כשכיהנתי כראש ממשלה", אמר אולמרט ונראה היה כי הוא לא מתרגש.
גילויים חדשים בפרשת "הולילנד"
פרשת השחיתות במתחם הבנייה "הולילנד" שבירושלים, הוגדרה השבוע על ידי גורמים כפרשת השחיתות הגדולה ביותר בישראל, לאחר שעל פי החשד העבירו גורמים הקשורים לפרויקט עשרות מיליוני שקלים לבכירים בעיריית ירושלים על מנת שאלה יאשרו את בניית הפרויקט בקלות. היום נחשפות עדויות של גורמי הנדסה בעיר, ולהם ממש לא נוח עם ההחלטות שנאלצו לקבל בהנחתה.
אורי בן-אשר, ששימש באותה תקופה כמהנדס העירייה מתאר את הלחץ שהופעל עליהם. "זה הגיע לוועדה המקומית בלי הבדיקה שלנו", הוא אמר, והסביר כי ביקש מהקבלנים מודל של הבנייה המתוכננת במתחם, אך אלה פשוט התעלמו. "זה הגיע לוועדה המקומית בתהליך של המרצה, כנראה בעקבות דיבורים בין אהוד אולמרט, אז ראש העירייה, לאורי לופוליאנסקי, אז ראש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה".
מישהו היה מעוניין שזה יעבור
פרופסור דוד קסוטו, סגן ראש העיר וחבר בוועדה המקומית לתכנון ובנייה, הסביר כי כאשר יש התעניינות חזקה יש מאחורי ההחלטה אינטרסים. האינטרסים עליהם הוא מדבר, קיבלו דחיפה גדולה מאולמרט ולופוליאנסקי. האחרון התעלם מהעמדה המקצועית של המהנדסים, וגם מהסתייגויות התושבים. לופוליאנסקי פעל בניגוד לחוק שלא קיים דיון בהסתייגויות, הוא הסביר כי זה יעכב את הליך הבנייה.
עו"ד רינה מיוחס, שקיבלה מתוקף תפקידה כיו"ר ועדת הערר הארצית לתכנון ובנייה במשרד הפנים את דעותיהם של התושבים נגד הבנייה, כתבה באחד המסמכים שעסקו בנושא כי "עולה כאן תמונה עגומה למדי על הדרך שבה טופלה התוכנית בעיריית ירושלים". למרות הכל, מפלצת הבטון קודמת עור וגידים. "אולמרט עקף אותי", אמר אורי בן-אשר, צעד שאולי מסביר את דבריה של עו"ד מיוחס.
מאשרים בניגוד לדעת הגורמים המקצועיים
לדיון הראשון בוועדה המחוזית הגיע אהוד אולמרט, וביקש להגיד מספר מילים לפני תחילת הדיון. "בשל חשיבות פיתוח העיר ובתי המלון שיוקמו בפרויקט אני מבקש עזרה בקידום התוכנית", אמר. אורנה אנג'ל, אז אשת לשכת התכנון בירושלים במשרד הפנים, הודתה שהופעלו עליה לחצים רבים כדי לאשר את התוכנית, ובסופו של דבר חתמה בניגוד לדעתה, לאחר שמנהל המחוז הורה לה לעשות כן.
מי שבכל זאת ניסה לעצור את התוכנית היה יוסי שריד שהיה השר לאיכות הסביבה. "המשרד שלי יעשה הכל כדי לסכל את בניית מתחם הולילנד", אמר. אך הממשלות התחלפו, ובמקומו נכנס לתפקיד רפאל איתן ז"ל. מנכ"לית משרדו של רפול המנוח נחמה רונן, נפגשה עם נציגי היזמים שמואל דכנר ואברהם נתן, ועל אף התנגדות מנהל המחוז במשרד לאיכות הסביבה שהיה נוכח אף הוא בדיון, היא רשמה במסמך הסיכום "המשרד תומך עקרונית בתוכנית הולילנד". ללא כל קשר, מספר שנים אחרי אותו אישור, שכרו המתכננים את שירותיה של רונן כיועצת לתוכנית פארק חירייה, תוכנית שגם היא נחקרת בימים אלה.