ליואב גלנט זה עלה בתפקיד הרמטכ"ל, אבל מתחקיר חדשות 2 עולה כי כל תושביה של השכונה החדשה בקצרין שברמת הגולן - פלשו, הלכה למעשה, לאדמות מדינה בניגוד לחוק. מדובר בבתים שנבנו ב-2007 במסגרת ההרחבה החדשה בקצרין שכוללת 28 יחידות דיור. בין תושבי המקום אף ראש המועצה המיתולוגי של קצרין, סמי בר-לב, מנהלי אגפים במועצה ואפילו מנכ"ל משרד ממשלתי.
מתחקיר חדשות 2 עולה כי יחידות הדיור שקמו בשכונה נבנו על קרקעות שכמעט כולן פלשו אל תוך אדמה שבבעלות מינהל מקרקעי ישראל וחרגו מהשטח שרכשו בפועל להקמת הבית, בהיקף של חצי דונם.
אינדיקציה לכך שבמועצה המקומית היה ידוע כי מדובר בהתנהלות בעייתית יכולה להיות פנייה מטעמה לתושבים, שבה הוצעו למתגוררים באותם הבתים לכל המעוניין לקבל את השטחים ה"חורגים" לבעלותם ל"צרכי גינון" בלבד. מי שהיה מעוניין לקחת חלק בפרויקט, התבקש המעוניינים לשלוח אל המועצה את תכניות הקמת הבית ולצרף אליהן לקבל לידיו את השטח שנמצא בבעלות המינהל שאותו הם מעוניינים "לעבד לצרכי גינון".
אבל לא נראה שהיה טעם מיוחד לעשות זאת, שכן גם בלעדי הפנייה - רוב אותם שטחים, בבעלות המדינה, כבר גודרו ותוחמו כחלק מנחלות הבתים. נשתלו בהם בותסנים ואף הוקמו בחלק מהאדמות בריכות שחייה - הכל, לכאורה, בניגוד לחוק.
תגובת המינהל: מדובר בפלישה, נערכים לטיפול
במינהל מקרקעי ישראל נמסר כי בתגובה כי מהנתונים עולה כי אכן מדובר בפלישה לקרקע שנמצאת בבעלותם. הם אף ציינו כי בעקבות קבלת המידע על כך, הם נערכים לטיפול בנושא. באשר להצעת מועצת קצרין, נטען כי לה אין כל סמכות לנפק אישורים מסוג זה, מכיוון שהבעלות על הקרקע היא, כאמור, של המדינה - ולא של הרשויות בקצרין.
מהמועצה המקומית קצרין נמסר כי "למועצה קיים עניין מיוחד בטיפוח השטחים ובגינונם. זה תורם להרחקת להרחקת קו האש, מה שמונע שריפות ומונע חדירת בעלי חיים משמורת הטבע הסמוכה, מפגעים שנמשכו לאורך שנים והביאו לנזקי נפש ורכוש".
נוסף על כך, בחרו בקצרין לגלגל את האחריות לפתחם של התושבים - ומסרו כי הם "לא קיימו את התחייבויותיהם והשתלטו על השטחים בהקמת מבנים נייחים מכל סוג שהוא. לגביהם מתנהלים הליכים להגשת כתבי אישום".