למלחמה בארגוני הפשע יש הבוקר הישג. יחידת להב 433 במשטרה, האמונה על המלחמה בשחיתות ובפשע המאורגן, עצרה הבוקר (ה') שמונה חשודים החברים בארגון פשיעה מוכר בחשד שתכננו חיסול של גורמים בארגוני פשיעה מתחרים, זאת במסגרת סכסוך בין משפחות פשע.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת פעילות המשטרה, נערכו חיפושים בבתי החשודים ובזירות נוספות, חיפושים שבמשטרה מקווים שיעלו ראיות נוספות שיאפשרו להגיש נגד החשודים כתבי אישום. היום בשעות הצהריים יובאו החשודים המרכזיים לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום ברמלה.
בחודשים האחרונים התמודדה המשטרה עם ביקורת חריפה בעקבות הקושי להתמודד עם שורת הפיגועים הפליליים שהכו ברחובות ישראל. מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו הבהיר כי הנחה את אנשיו להילחם בעוצמה בתופעה, שגורמת לחוסר ביטחון גובר בקרב הציבור בישראל.
דנינו אף טען במספר הזדמנויות שונות כי בעקבות פעילות גוברת של המשטרה, נמלטו עבריינים בכירים מהמדינה. אך נראה שהפעילות המדוברת לא הרתיעה את אותם גורמים עבריינים, שממשיכים לנסות לפגוע זה בזה במרכזי הערים.
בדיון שהתקיים השבוע בוועדת הפנים על רקע החיסולים וניסיונות החיסול, חשף ראש אגף החקירות במשטרה ניצב מני יצחקי כי לגורמים עבריינים קל הרבה יותר לרכוש כיום מטען חבלה ולבצע באמצעותו פיגוע פלילי לצרכי נקם. לדבריו, מקורם של מרבית המטענים שמגיעים לידי ארגוני הפשיעה - בצה"ל. "גילינו שמאוד קל יחסית לרכוש מטענים ביחס לעבר. זה הגיע לרמה שלא הכרנו וזה הפך לרחב יותר היום", גילה יצחקי.
"כשניסינו להבין למה עבריינים מעדיפים להשתמש במטענים לביצוע חיסולים, נאמר לנו שזה יותר זמין ויותר נוח", הסביר יצחקי. "המשטרה מסכלת המון מקרים של התנקשויות בעבריינים באמצעות מטעני חבלה וכמעט כל יחידות המשטרה פועלות היום מול התופעה הזו. נכנסנו פנימה לתוך שוק הרכישות באמצעות סוכנים וביצענו סיכולים שלהם".
ניצב יצחקי הדגיש כי המשטרה פועלת מתוך הכרה בכך שמדובר בתופעה חמורה, ומציבה אותה בראש סדר העדיפויות שלה. הוא הבהיר כי למרות המאבק, לא ניתן למנוע את הפיגועים הפליליים באופן גורף: "מדי פעם יזלגו סכסוכים ויהיו פיצוצים, אנחנו לא יכולים להגיע ל-100% סיכול. אנחנו מזהים שינוי בתרבות העבריינית והעדפה של רכישת מטענים לצורך ביצוע חיסולים. זה תהליך שאנחנו לומדים ונלחמים בתופעה שמזינה אותו".