בעוד שעות ספורות יובאו לדיון בהארכת מעצרם שלושת החשודים שנעצרו אתמול בחשד למעורבות ברצח בבר-נוער בתל אביב. אך בעוד במשטרה בטוחים כי לאחר ארבע שנים הטבח עומד בפני פענוח, קרוביהם של הקורבנות לא בטוחים כי אכן כך הדבר. "כל עוד מדובר רק בחשד אנחנו לא ממש מתרגשים. זו לא הפעם הראשונה שיש איזו התקדמות כזו בחקירה", אמרה חן כץ, אחותו של ניר ז"ל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אנחנו ספקנים, כבר קרה בעבר שנעצרו אנשים שהיו חשודים והיו התפתחויות 'מרעישות'", אמר אמש חן לנגר, צעיר שנפצע באורח קשה במהלך מסע הרצח. "פרט למה שנאמר לי על ידי המשטרה אין לי יותר מדי פרטים ולכן התחושות הן מעורבות, אבל למרות שאת טוב לדעת שהמטרה עושה את עבודתה".
לנגר הצהיר כי הוא לא מתכוון להגיע הבוקר לבית משפט השלום בתל אביב ולהיות נוכח בדיון הארכת המעצר של החשודים "אני לא הולך להגיד להם כלום. יש בית משפט שאמור להוכיח את הדברים ולהוציא את הצדק לאור. המטרה שלי היא לעקוב אחרי המתרחש כמו שעשיתי עד היום". יונתן בוקס, אחד הפצועים באירוע, סיפר גם הוא בשיחה עם חדשות 2 על תחושותיו: "הייתי רוצה הייתי רוצה לראות את מי שעשה את המעשה הזה ולהסתכל לו בעיניים. אולי המפגש מקרוב איתם יספק לי כמה תשובות.
"ייחלתי שיתפסו אותם כבר", אמר אביו של רזיאל זוהר, בן 23, הפצוע הקשה ביותר מהאירוע - שנותר משותק מחלק גופו העליון ומטה. "הם עשו יותר מדי נזק ועוול". הוא הוסיף, כי "כמובן שזה מחזיר אותנו לימים שאחרי הרצח, אבל הצער והכאב מלווים אותנו כל הזמן". "הכי כואב לי כרגע", הדגיש האב, "זה שהמדינה הפקירה את הפצועים הקשים שמרותקים לכיסא גלגלים וצריכים להתמודד כל יום עם הקשיים והצרכים המיוחדים שלהם. הם צריכים לחיות מקצבאות זעומות. רק מטפל צמוד, כמו שרזיאל צריך - עולה אלפי שקלים - שלא משאיר לו כסף למחייה". לדבריו, מאז שנעצרו שלושת החשודים, בחר בנו להסתגר. "הוא מאוד רגיש ועדין", אמר.
ח"כ הורוביץ: "הנפגעים זכאים לפיצוי הולם - שלא ניתן להם עד כה"
שי דויטש, יו"ר האגודה למען הלהט"ב, האחראית על הבר-נוער, אמר בתגובה על מעצר החשודים, כי "האגודה מקבלת עדכונים שוטפים מהמשטרה על מצב חקירת הרצח בבר נוער וכך גם בנוגע להתפתחות הנוכחית. אנו בטוחים שרשויות החוק לא ישקטו עד שיימצאו האשמים וימוצה עמם הדין".
גם ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ), פרסם אמש תגובה על דבר המעצר: "הקטל הבלתי מפוענח בברנוער הטיל צל כבד, במשך כמעט ארבע שנים, לא רק על הקהילה הגאה, אלא על החברה הישראלית כולה. התגובות לרצח מצד גורמים שונים חשפו תהומות של שנאה. בשנים שעברו מאז, דרשתי מצמרת המשטרה לא להרפות ולהמשיך בחקירה ללא לאות".
ח"כ הורוביץ הוסיף, כי "יש לקוות כי מערכת אכיפת החוק אכן הצליחה לשים ידה על האחראים למעשה הנורא. בעת הזו מחשבותיי נתונות לפצועים ולמשפחות הנרצחים ליז טרובישי וניר כץ ז"ל. הנפגעים זכאים לטיפול ופיצוי הולם - דבר שלא ניתן להם עד כה, ובמיוחד דרושה פעולה חינוכית נמרצת כדי למנוע פגיעות נוספות בעתיד. זו משימתנו".