"התקופה הזאת שינתה את חיינו ופגעה בנו פגיעה קשה" - כך אומרים הבוקר (שלישי) לחדשות 2 Online זוג ההורים שנחשדו בהתעללות בתאומים שלהם. תשעה חודשים אחרי שילדיהם הוצאו מחזקתם נסגר נגדם התיק, לאחר שהתברר כי מחלה נדירה היא שגרמה לפגיעה בתינוקות ולא התעללות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אמש נחשף במהדורה המרכזית כי בשבועות האחרונים התברר כי התאומים סובלים מבעיה גנטית נדירה שגורמת לעצמותיהם להיות חלשות במיוחד, באופן כזה שאפילו חיבוק יכול לגרום לשברים בעצמות. בעקבות הגילוי ובעקבות בדיקה שנערכה להורים והעלתה כי אינם מסוכנים לתינוקות - הוחזרו התינוקות לחזקת ההורים.
"אנחנו מרגישים שלא נעשתה כל בדיקה אובייקטיבית לגבינו מההתחלה ועד הסוף", הוסיפו ההורים, שילדיהם הועברו לאחר מעצר ההורים למשפחת אומנה. "בכל הוועדות שהיו בבית חולים לא ניתנה לנו האפשרות להגיב או בכלל למסור גרסתנו לאירוע וחלק מהצוות הרפואי גיבש עמדה לפני שהדברים נבדקו בגלל דעות קדומות".
עוד ציינו: "עברנו תקופה ששינתה את חיינו ופגעה בנו פגיעה קשה מאוד ובילדים שלנו וזאת ללא כל הצדקה. אנו מנסים כעת לשקם את חיינו, ונשקול לנקוט משפטיים נגד הגורמים המעורבים".
"נקלעו לסיפור קפקאי בעל כורחם"
הפרשה החלה בנובמבר 2013, עם אשפוזם של התינוקות, בני חודשיים בלבד, בבית החולים כשהם סובלים משברים. ההורים, בשנות ה-30 לחייהם, התעקשו לכל אורך הדרך כי לא פגעו בהם, אך נעצרו ונלקחו לחקירה. התינוקות הועברו למשפחה אומנת ושני ההורים פוטרו ממקומות העבודה שלהם.
"אני סבור שבני הזוג נקלעו לסיפור קפקאי בעל כורחם, התיק היה צריך להיסגר מיד ולא להיפתח כלל", אמר לחדשות 2 Online עו"ד יפים וקסלר, שייצג את הזוג בהליך הפלילי. "צר לי שהפרקליטות למרות שסגרה את התיק לא טרחה ליידע את המשפחה שעברה עינוי דין וסבל חודשים ארוכים".
"לצערי הסיפור הזה ממחיש לנו עד כמה היד של הרווחה קלה על ההדק כאשר היא באה להורים, לוקחת מהם את הילדים ומעבירה אותם למשפחת אומנה או חס וחלילה לאימוץ", אמרה אמש עו"ד אלינור ליבוביץ, מומחית לדיני משפחה וגירושין.
תגובת המרכז הרפואי איכילוב לטענות ההורים:
"זוג התאומים הובהל לפני כעשרה חודשים לחדר המיון של בית החולים דנה. בזמן שהותם בבית החולים עברו התאומים סדרת בדיקות מקיפה, כולל ייעוץ מקצועי של רופא מומחה למחלות עצם בילדים, אשר שללו מחלת עצמות נדירה. בהיעדר אבחנה רפואית שאיששה מידע על מחלה נדירה או פגיעה שמקובלת על ידי הספרות הרפואית, פעל בית החולים כפי שהוא חייב לפעול עפ"י החוק ודיווח על המקרה לרשויות הרווחה מתוך אחריות לשלומם של התינוקות. כל אבחנה רפואית אחרת שלכאורה התגלתה מאז, אינה מוכרת לנו ולכן איננו יכולים להתייחס אליה".
"כמו כן, יובהר כי התנהלות בית החולים במקרה זה נבדקה על ידי משרד הבריאות. משרד הבריאות ענה בחודש אפריל האחרון לעורכת הדין של המשפחה בתגובה לטענות של ההורים כי "ההחלטה של בית החולים לא נעשתה בקלות ראש אלא לאחר התייעצות בשורת מומחים כולל רופא לרנטגן, מומחה למחלות מטבוליות, רופא עיניים, נוירולוג, נוירוכירורג וצוות פרא-רפואי. הצוות נהג בשיקול דעת ועל פי המחויב בחוק ואין בסיס לטענות בדבר רשלנות רפואית כביכול".
"בית החולים ימשיך לשים מול עיניו את הדאגה לשלום ובריאות הילדים המגיעים לטיפול בבית החולים ויפעל כנדרש ממנו כפי שנהג עד כה כולל במקרה זה וצר לנו על כל ניסיון לטעון אחרת".
לפניות לכתב: MatanH@ch2news.tv