שש שנים חלפו מאז עסקת חילופי השבויים ההיא בה הושב ארצה אלחנן טננבאום, מי שהיה קצין בכיר בצה"ל והידרדר להיות סוחר סמים, משבי החיזבאללה - אולם נראה כי טננבאום עצמו טרם התאושש.
טננבאום זומן היום לרשם ההוצאה לפועל, שם טען כי הביטוח הלאומי הוא שצריך לשלם את חובו, אולם רשם ההוצאה לפועל החליט שלא לקבל את הבקשה משום שטננבאום עובד באופן קבוע כנהג מונית ובנוסף סיים את לימודי המשפטים שעבר ועומד להתחיל התמחות כעורך דין. רשם ההוצאה לפועל החליט ליישם את פקודת המאסר שעמדה נגדו - וגזר עליו שבוע מאסר בפועל.
חובותיו של טננבאום מפוזרים על פני תיקים שונים, וסך החובות מסתכמים בכ-2 מיליון שקלים. רק אחד מהתיקים על שמו של טננבאום בהוצאה לפועל מתייחס לחוב לאשתו לשעבר, ותיק אחר מתייחס לחוב למאהבת שהחזיק מחוץ לנישואין.
החוב למאהבת - 60 אלף שקלים
בעבר נקבע כי על טננבאום לשלם למאהבת שהחזיק סכום של 2600 שקלים בחודש. טננבאום לא עמד בתשלומים הללו, ונכון לעכשיו הוא חייב למאהבת סכום של 60 אלף שקלים. המאהבת, מיכל מור, התפרסמה בעבר בכלי התקשורת לאחר שחרורו של טננבאום, כשביקשה ממשרד הביטחון פיצויים זהים לאלו שקיבלו בני משפחתו של טננבאום בגין תקופת השבי.
זו לא הפעם הראשונה שבה טננבאום מסתבך בגלל חובות. בשנת 2005 הוא נשלח ל-10 ימים לכלא בעקבות אותו החוב למאהבת.
מאז שחרורו מהשבי התפרנס טננבאום מעבודה כנהג מונית, ובמקביל למד משפטים בשאיפה להפוך לעורך דין פלילי, אולם כעת נראה כי לא הצליח להתגבר על חובות הענק שלו.
עסקת טננבאום: כך הכל החל
במהלך שנת 2000 פנה איש החיזבאללה קייס עובייד לאלחננן טננבאום, שהיה שרוי בחובות כבדים, והציע לו "שותפות" בעסקת סמים גדולה. לפי החשדות, הכירו השניים באותה השנה כאשר ביצעו מספר עסקאות סמים.
בבוקר יום הארבעה באוקטובר שנת 2000 המריא לבריסל עם דרכון מזויף בכדי להוציא את העסקה אל הפועל. מבריסל המשיך לפרנקפורט ומשם לדובאי. לפי ההערכות כאשר הוסע משדה התעופה בדובאי לווילה בה הייתה אמורה להתבצע העסקה, הותקף והורדם. לאחר מכן הועבר ללבנון, ככל הנראה בארון קבורה.
בספטמבר 2003 אישרה ממשלת ישראל מתווה לעסקת שבויים במסגרתה יוחזר גם טננבאום.
בינואר 2004 יצאה העסקה אל הפועל. יחד עם טננבאום הוחזרו גופותיהם של שלושת החיילים שנחטפו בהר דב: עדי אביטן, עומַר סוואעד ובני אברהם. בתמורה שיחררה ממשלת ישראל כ-435 אסירים, ביניהם גם דיראני ועובייד. בנוסף העבירה ישראל לחיזבאללה את גופותיהן של חמישים ותשעה מחבלים.
העסקה שנחתמה עוררה זעם בקרב חלקים בציבור הישראלי, הן בשל המחיר הכבד ששולם בעבור שחרורו, והן בשל הגילויים על עסקיו המפוקפקים לכאורה.
לאחר שחזר מהשבי, הוא נחקר ארוכות בקשר לאופי וטיב נסיעתו. לבסוף נחתם הסדר בינו משפטי לבין מדינת ישראל, במסגרתו הורד טננבאום לדרגת טוראי - אולם לא הואשם בעסקאות סמים.