לא רק כלי התקשורת: גם בקרב הקהילה הגאה ישנם רבים שממתינים בציפייה להסרת איסור הפרסום המוטל על חקירת הרצח במועדון הברנוער בתל אביב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ככל שעובר הזמן זה קשה לו יותר ויותר", אומרים לחדשות 2 באינטרנט המקורבים לחשוד הרביעי, מי שידוע גם כחבר בכיר בקהילה ההומו-לסבית. "כשהכל כבר גלוי ופתוח באינטרנט, השמועות רצות, ועכשיו כולם יודעים רק חצאי דברים שצונזרו. כל זה רק מקשה עליו ועלינו".
יוני בוקס, שנפצע קשה בירי בברנוער ונותר נכה אמר הערב לחדשות 2 באינטרנט כי "זה לא הפתיע אותי, זה קרה בעבר ואותי זה כבר לא יחזיר למצב הקודם. אם אני הייתי מחליט הייתי גוזזר עליהם (החשודים) גזר דין מוות".
גם עו"ד משה שוחטמן, המייצג את האגודה למען קהילת הלהט"ב סבור שצו איסור הפרסום מיותר. "אני המום הן מעצם הבקשה לאסור את הפרסום והן מעצם ההיענות לבקשה בשלב הזה שבו הפרטים כבר נחשפו בתקשורת בהד גדול", אמר שוחטמן בריאיון לחדשות 2 באינטרנט. "הגיעה העת לנהל את הדיון הציבורי באופן גלוי וללא מסכות, ולאפשר לציבור לדעת את כל מה שניתן לספר על הפרשה. למרבה הצער, המשטרה בוחרת להדליף את מה שנוח לה, ואף בטרם הסרת צו איסור הפרסום, היא יצאה בכותרות שקריות ומגמתיות לגבי האירוע, דבר שהופך את ההתמודדות של האגודה עם הפרשה לבלתי אפשרית". שוחטמן הוסיף והבהיר כי "אנו נשקול את המשך צעדינו בעניין".
מי האחראי לפארסה: המשטרה או בית המשפט?
מבוכה גדולה במשטרה, אפילו כעס רב, על התנהלות בתי המשפט. במחוז תל אביב של המשטרה אומרים כי רק אתמול מתח השופט עידו דרויאן ביקורת על ההתנהלות של המשטרה בכל מה שקשור לצו איסור הפרסום, וכבר היום ב-17:00 התיר להם לפרסם את כל פרטי הפרשה למעט שמותיהם של שניים משלושת החשודים ברצח ושמו של החשוד הרביעי מהקהילה הגאה.
בשעה ארבע כינסו בכירי המשטרה את כל הכתבים בתל אביב, סיפקו את כל הפרטים, בחמש הפרטים היו אמורים להתפרסם, ואכן כך קרה. אלא שבשעה חמש ורבע התקבלה שיחה בהולה מבית משפט השלום בתל אביב. על הקו הייתה היועצת המשפטית של מפקד מחוז תל אביב שדרשה לעצור הכל.
במשטרה מביעים תמיהה על כך שאותו השופט שאמר אתמול כי לא מעט מהפרטים כבר פורסמו באינטרנט והודה שאפילו אליו הגיעו שמות המעורבים בפרשה, לוקח כל כך הרבה צעדים אחורה ומחליט לאסור את פרסום כל הפרטים שכבר היו באוויר.
במערכת המשפט מאשימים: "הגורם למבוכה? יצר המשטרה"
הגורם לפארסה הוא היצר של משטרת מחוז תל אביב שם הייתה כוונה לפרסם כמעט הכל, מסביר כתבנו לענייני משפט גיא פלג. המשטרה הודיעה על כך מראש לבית המשפט ולכתבים. אלא שלחשודים יש זכות בישראל, והחשודים התנגדו לפרסום. הם ידעו שתדרוך העיתונאים מתחיל בארבע וכי הפרסומים באמצעי התקשורת מתוכננים לשעה חמש, ולכן הם ביקשו לקיים דיון דחוף כבר בשלוש וחצי. בית המשפט שמע אותם רוב קשב והחליט לדחות את בקשת הפרסום.
נציג המשטרה שהיה בדיון בבית המשפט, אמור היה להיות בקשר עם מפקדיו, לעדכן אותם במתרחש ולומר להם שיש התנגדות לפרסום מצד הסנגורים של החשודים, שיש דיון משפטי ושעוד לא התקבלה החלטה שיפוטית. אבל המשטרה לא יכולה לעצור את היצר שלה, ולכן היא מכנסת מסיבת עיתונאים.
ונקודה נוספת לסיום: כשנוכל סוף סוף לפרסם את הפענוח של הפרשה, נראה שהקרדיט שיינתן למשטרה יהיה קצת יותר קטן ממה שאנחנו חושבים.
במשטרה מגיבים: "החלטת השופט שגויה"
למשטרה יש זכות להתברך בהישגים, וממש לא מדובר ביצר של המשטרה, מסביר כתבנו משה נוסבאום. לפחות לא במקרה הזה. מה שקרה היום, זהו חוסר תיאום אומלל בין נציג המשטרה בבית המשפט לבין הבכירים במשטרה שהיו בתוך התדרוך. הבכירים היו משוכנעים שעורכי הדין מבקשים אך ורק שלא לפרסם את שמות החשודים. הם לא ידעו שאחד מעורכי הדין מבקש לאסור באופן גורף את הפרסום של כל פרטי הפרשה.
וכך, יושבים המשתתפים בדיון המשפטי בתוך האולם, כשהם מנותקים לחלוטין. אולי גם זאת בעיה. יכול להיות שצריך גורם כלשהו שיהיה אחראי על תיאום בין בתי המשפט למשטרה, או לפחות גורם שיעדכן את היושבים באולם בית המשפט על מה שקורה בחוץ. לא ייתכן שהשופטים יישבו בהיכלי השן מבלי לדעת מה קורה מעבר לדלת.
ובאשר להחלטתו של השופט דרויאן - היא אינה מידתית. אתמול הוא מתח ביקורת על המשטרה שהשאירה את צו איסור הפרסום, ואילו היום - במקום להיעתר לבקשתה ולהשאיר על כנה רק את הבקשה שלא לפרסם את פרטי החשודים - הוא החליט לאסור את הפרסום כולו. זו החלטה שגויה.
מחר בשעה 10 בבוקר יחודש הדיון בבקשת כלי התקשורת, בהם גם חדשות 2, להסיר את צו איסור הפרסום מעל חקירת הרצח במועדון הברנוער.