לראשונה בתולדות המדינה: המשטרה "פותחת בבדיקות" נגד שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר. בצהריים אישר היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטין לפתוח בבדיקות בעניינו של השופט דנציגר, בדגש על קשריו עם ראש עיריית בת-ים שלומי לחיאני. הבדיקות יכללו גם את זימונו של השופט למתן עדות במשטרה.
השופט יורם דנציגר ייצג בעבר לא פעם את לחיאני בכמה עסקאות, עוד לפני שהתמנה לשופט בית המשפט העליון, ועמד בראש המשרד שסיפק שירותי ייעוץ במשך שנים רבות לעיריית בת ים. בחלק מהמקרים, כך מתברר, לא נמצאו חשבוניות או עדויות לכך שדנציגר קיבל תשלום ואילו בפעמים אחרות הועברו אליו סכומים של יותר מ-800 אלף שקלים, זאת על אף שמעורבותו הייתה כמעט אפסית.
גורם במערכת אכיפת החוק סיפר לחדשות 2 כי במשטרה חיכו שבועות ארוכים להנחיה של היועמ"ש או של פרקליט המדינה, כיצד לנהוג או לטפל בסוגיית מעורבותו של דנציגר בכמה עסקאות שביצע לחיאני, ובעיקר בנושא התגמולים שדנציגר קיבל או לא בעבור פעולתו. כעת עוברת הפרשה לחקירה משטרתית.
בינתיים, המשטרה כבר סיימה את החקירה נגד לחיאני, פרקליטות המסים והכלכלה מטפלת ברוב 21 הפרשיות בתיק. במשטרה ממליצים להעמיד לדין 19 חשודים בפרשה, רבים בכירים בעיריית בת ים , כמו ממלא מקום ראש העיר, המנכ"ל, שלושה סמנכ"לים והגזבר.
בעניין ראש העיר לחיאני, המשטרה ממליצה להעמידו לדין בעבירות שוחד , הלבנת הון וגניבה בידי עובד ציבור.
תגובת בתי המשפט: "לא ידוע לשופט דנציגר על פגם כלשהו שנפל"
דוברת בתי המשפט, איילת פילו, מסרה בתגובה: "כבוד השופט יורם דנציגר מכיר את מר שלומי לחיאני למעלה מ-20 שנים ואף טיפל בעניינים משפטיים שונים שלו. השופט דנציגר אינו, ולא היה מעולם, שותפו של מר שלומי לחיאני. משרד דנציגר-קלגסבלד ושות' טיפל בין השנים 2005 ל-2007 (קודם למינויו של השופט דנציגר לבית המשפט העליון) במספר עניינים משפטיים של עירית בת-ים".
"לא ידוע לשופט דנציגר על פגם כלשהו שנפל (ככל שנפל) בכל הנוגע לשכירת שירותי משרדו על ידי עיריית בת-ים, כדי שיספק לעירייה שירותים משפטיים מסוימים. השופט דנציגר אינו מעוניין להגיב על הפרסומים האחרונים בעניין החלטת היועץ המשפטי לממשלה, הואיל ועולה מההודעה שהנושא נתון בבדיקה".
רוצים לקבל עדכונים נוספים בנושא? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהכנת הידיעה השתתפו יוסי זילברמן, משה נוסבאום וגיא פלג