בית משפט השלום בתל אביב שחרר היום בערבות תחת תנאים מגבילים את איש העסקים, יוחאי תירוש, בתו, רותם תירוש ורואה החשבון של החברות בבעלות תירוש, בחשד שעברו על פקודת מס הכנסה.
מבקשת המעצר שהוגשה לבית המשפט על ידי משרד חקירות מס הכנסה תל אביב, עולה כי תירוש אשר בבעלותו סוכנות ביטוח ומספר רב של חברות, הנשוי לח"כ רונית תירוש (קדימה), חשוד כי שילם לבתו משכורת בעת ששהתה בחו"ל, לא דיווח על תכנון מס החייב בדיווח ובזיוף מסמכים.
לדברי רשות המסים, בביקורת שנערכה בשנים 2004-2006, נמצא כי בתו של תירוש, רותם, קיבלה משכורת מסוכנות הביטוח של אביה, למרות שבשנת 2004, רוב התקופה בה שולמה לה משכורת, שהתה בחו"ל.
רשות המסים: רותם הודתה בזיוף
בשל כך, נדרש רואה החשבון של החברה, חיים גינדי, להביא לפקיד השומה הוכחות לכך שרותם תירוש אכן עבדה בסוכנות הביטוח. החשד הוא שגינדי, העביר שלושה מסמכים שהוגדרו על ידי רשות המסים כבעייתיים , בין היתר נמצא כי לוגו המסמך כלל כתובת מבנה שלא היה קיים בשנת 2004 ומכאן התעורר חשד כי מדובר במסמכים שזוייפו במכוון.
לדברי רשות המסים, רותם תירוש, הודתה כי זייפה את המסמכים בעצת עורך הדין שלה. אביה, מסר בחקירתו כי אינו יודע מי זייף את המסמכים ומי העביר אותם לאחר מכן לפקיד השומה.
חשד נוסף שהועלה נגד תירוש מגלה כי לא דיווח על פעילות והכנסות של חברת "תירוש השקעות ובניין בע"מ" שחדלה להגיש דוחות החל בשנת 2004. תירוש הגיש לפקיד השומה דוחות, בהם נכתב כי בין השנים 2004-2005, לא הייתה בחברה כל פעילות עסקית ולא דווחו הכנסות מכל סוג.
אלא, כך עולה מבקשת המעצר, מבדיקה שנערכה בדפי חשבון הבנק של החברה עלה כי באותם שנים הייתה לחברה פעילות ענפה בניירות ערך בסכומים שהגיעו למאות אלפי שקלים לכל פעולה. גינדי, התייחס לכך בחקירתו, כך עולה מדברי רשות המסים, וטען כי לא ידע בזמן אמת על פעילות החברה בניירות ערך.
הרוויח - ולא דיווח
נגד תירוש קיים חשד נוסף הנוגע לאי דיווח על תכנון מס לאחר שהתברר כי העביר דמי ניהול בסכומים של יותר מ-2 מיליון שקל בשנה מסוכנות הביטוח לחברת ניהול שהקים, אך לא דיווח על כך כנדרש. עוד עולה מבקשת המעצר, כי פקיד השומה מצא חשבוניות מסוימות שתירוש עשה בהם שימוש מספר פעמים: בתיקו האישי, בחברה שבבעלותו ולצרכי מס שבח.
גינדי התייחס לכך בחקירתו ואמר כי ככל הנראה מנהלת החשבונות קיבלה פעם אחת את המקור ופעם את ההעתק וכנראה בטעות רשמה זאת פעמיים.
בית המשפט שחרר את השלושה בערבות עצמית של 400 אלף שקל, ערבות בנקאית של 50 אלף שקל וערבות עצמית של 250 אלף שקל, כל אחד. כמו כן, נקבע כי דרכוניהם יופקדו במשרדי היחידה החוקרת ובאם ירצו בכך יוכלו לצאת לחו"ל בתיאום מראש.