בצל יוזמות החקיקה נגד מערכת אכיפת החוק, ראש הממשלה בנימין נתניהו ייחקר היום (חמישי) בצהריים בשני התיקים בהם הוא חשוד בשוחד - "תיק 1000" (פרשת המתנות) ו"תיק 2000" (השיחות עם נוני מוזס). מדובר בחקירתו החמישית של נתניהו שמגיעה לאחר הפוגה של מספר חודשים, ובהמשך הוא יידרש גם למסור עדות ב"תיק 3000" (פרשת כלי השיט והצוללות), בו הוא אינו חשוד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במשטרה ובפרקליטות סבורים שיידרשו לפחות עוד שתיים או שלוש חקירות נוספות אחריה. בחקירות הקרובות ייחקר ראש הממשלה בשני התיקים וזאת בעקבות ההתפתחויות המשמעותיות שחלו בחקירות הללו מאז שנחקר בפעם האחרונה, לפני שבעה חודשים, בחודש מרס.
מהמשטרה נמסר כי "איננו מאשרים קיומן של פעולות חקירה מתוכננות. משטרת ישראל בהתאם להנחיות המשפטיות, מעדכנת בתום חקירה בלבד, כנדרש בהנחיות אלה".
בין ההתפתחויות ניתן למנות את העדויות שמסר עד המדינה ארי הרו ושנחשבות ציר מרכזי במידע על התנהלות נתניהו בשתי הפרשיות. כמו כן, העדות החשובה שמסר הבעלים של "ישראל היום" שלדון אדלסון לכאורה מסבכת מאוד את ראש הממשלה ב"תיק 2000", שכן הוא דיווח לחוקרים שנתניהו בדק עמו את האפשרות לבטל את מוספי סוף השבוע של העיתון – דבר שעלה כאחת האפשרויות בשיחות עם מוזס.
בנוסף, החקירה באזהרה של המיליארדר ארנון מילצ'ן, שבה על-פי הידוע הוא ביסס את החשדות שהועלו נגד נתניהו ב"תיק 1000", גם כן נחשבת להתפתחות משמעותית, כמו גם העדות המשמעותית שמסר האוליגרך הבריטי לן בלווטניק שמחזקת את החשד לעבירת השוחד נגד נתניהו.
בעדותו, בלווטניק אישר לכאורה שנתניהו השפיע עליו לקנות את ערוץ 10 והוא עשה זאת במחיר כפול מזה שהציע איש העסקים הישראלי אילן שילוח, ובכך ניתן היה לחלק דיבידנד גם לארנון מילצ'ן - זו נתפסת כתמורה למתנות שמילצ'ן הרעיף על נתניהו ועל אשתו.
המשטרה סבורה שהתשתית שהתגבשה נגד נתניהו ב"תיק 1000" מבוססת דיה כדי להמליץ על הגשת כתב אישום. עם זאת, הדרך לשם עוד ארוכה. כמו כן, עדיין לא הוחלט אם המשטרה תגיש המלצה אחת מאוחדת לשני התיקים, 1000 ו-2000 או בנפרד.
חקירתו החמישית של נתניהו מגיעה יממה לאחר שהכנסת אישרה בקריאה טרומית את "חוק ההמלצות" שיאסור על המשטרה להגיש המלצות לפרקליטות בעד ונגד העמדה לדין. ההצעה עברה ברוב של 52 תומכים מול 42 מתנגדים, כשמקרב חברי הקואליציה הצביעה נגד החוק חברת הכנסת רחל עזריה (כולנו), שניצלה את חופש ההצבעה שניתן לה על ידי יו"ר המפלגה משה כחלון.
ביום ראשון האחרון אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק, בעקבות הסכמות שהושגו בין יו"ר הקואליציה ביטן לשרת המשפטים שקד לפיהן החוק יקודם רק בכפוף להסכמת המשרד לביטחון פנים. על פי ההסכמות, החוק יתייחס רק לאי פרסום המלצות המשטרה בתקשורת ויקבע כי בחקירות בהן יש פרקליט מלווה לא תהיה המלצה אלא רק סיכום דיון. החוק ישונה בכנסת רק בכפוף להסכמת שרת המשפטים שקד והשר לביטחון פנים גלעד ארדן, ויחזור בחזרה לוועדת השרים לחקיקה לפני שיעלה קריאה ראשונה.