עורך הדין דוד שמרון הוא המקורב לראש הממשלה נתניהו שנחקר ביומיים האחרונים באזהרה בלהב 433 בחשד למעורבות בתיק 3000, המכונה גם "פרשת הצוללות" - כך הותר הבוקר (רביעי) לפרסום. עורך הדין שמרון נמצא מאז החקירה במעצר בית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ממצאי החקירה מעלים כי שמרון ייצג את איש העסקים הישראלי מיקי גנור ועל פי החשד שניהם פעלו לקדם, בניגוד לחוק, את עסקיו של גנור. כמו כן מעלים ממצאי החקירה שעורך הדין שמרון היה שותף פעיל בתכנית להקים מספנה בישראל, שתטפל בספינות שנרכשו מהתאגיד הגרמני טיסנקרופ. שמרון הכחיש בחודשים האחרונים שדיווח בדרך כלשהי למקורבו ובן דודו ראש הממשלה בנימין נתניהו על הקשר שלו ועל מעורבותו במגעים מול התאגיד הגרמני.
עו"ד עמית חדד ממשרדו של עו"ד וינרוט מסר: "למרות סיטואציה לא פשוטה מבחינה אישית מקצועית, במידה רבה עו"ד שמרון חש הקלה על כך שסוף סוף ניתנת לו ההזדמנות להציג את עמדתו המלאה ואת נקודת המבט שלו בפני רשויות החוק. עו"ד שמרון פעל בהתאם לחוק. הוא שיתף פעולה באופן מלא עם חוקריו, ובטוח שרשויות החוק יגיעו לאותה מסקנה. עו"ד שמרון יעמוד לרשות החוקרים בכל עת שיבקשו זאת".
התנועה לאיכות השלטון קראה אתמול ליועץ המשפטי לממשלה ולשר הביטחון לבחון את מעורבות משרד עורכי הדין שמרון-מולכו בעניינים אסטרטגיים של המדינה, וכן להשהות את עסקאות רכישת כלי השיט שבלב הפרשה. "עולה החשש שמא פעלו עורכי דין המקורבים לראש הממשלה על מנת לקדם את ענייניהם האישיים למול משרדי הממשלה השונים, תוך ניצול מעמדם וקרבתם אל ראש הממשלה, וחרף הסכמי ניגוד העניינים אשר קיימים בעניינם", נמסר מהתנועה.
לצד שמרון נעצר גם מפקד חיל הים לשעבר, האלוף במילואים אליעזר (צ'ייני) מרום, שנחקר באזהרה במשך שעות גם כן בלהב 433 ושוחרר למעצר בית. שמו של מרום הוזכר כמי שהביא למינויו של מיקי גנור, שנעצר גם הוא, לתפקיד נציג התאגיד הגרמני "טיסנקורפ" בישראל, וכמי שהיה מעורב בהעברת המכרז לייצור כלי השיט לידי התאגיד הגרמני.
עוד נעצרו ארבעה חשודים נוספים, כאשר שלושה מהם נעצרו ומעצרם הוארך: נציג המספנה הגרמנית מיקי גנור, עו"ד רונן שמר העובד עם גנור והמועמד לשעבר לראשות המל"ל אבריאל בר יוסף.
מסתמן: גם נתניהו יזומן למתן עדות
בעוד שהיועמ"ש מנדבליט מבהיר כי ראש הממשלה נתניהו אינו חשוד בפרשה, אין ספק כי הוא יידרש למסור עדות במסגרת החקירה. בניגוד לעמדת היועמ"ש, ישנם הטוענים כי נתניהו מעורב בפרשה והחוקרים יבדקו האם ידע על המהלכים שלכאורה נרקמו בין החשודים לתאגיד הגרמני.
בין התהיות שעולות באשר לקשר של נתניהו להסתעפות הפרשה עומד ניסיונו של נתניהו למנות את אבריאל בר יוסף לראש המועצה לביטחון לאומי, למרות שהוא ידע שמעל ראשו קיימת עננת שחיתות. כמו כן פורסם אמש במהדורה המרכזית כי בכיר לשעבר בלשכת רה"מ העיד בתיק 1000 (החשד לטובות הנאה), ובאופן מפתיע הוא זומן פעם נוספת להעיד במקביל לעיכוב ששת החשודים.