פרשת בנק לאומי מסתעפת: יחידת ארצית של המשטרה הגישה הבוקר (רביעי) צו בקשה מבית המשפט להמצאת מסמכים משלושה סניפי בנק לאומי. הרקע לבקשה: חקירת פרשת הלבנת ההון, שמשותפת עם רשויות אכיפה כלכליות נוספות - בהתאם להחלטת היועץ המשפטי לממשלה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הפרשה הנחקרת על ידי המשטרה היא פרשה בה סייע לפי החדש בנק לאומי לאזרחים אמריקנים להשתמט מתשלומי מס בארה"ב. הפרשה יושבה על ידי הבנק באמצעות תשלום קנס של 1.3 מיליארד שקלים בארה"ב, אולם לאחרונה פתחה משטרת ישראל בחקירה בנושא.
המשטרה פתחה בחקירה כנגד ראשי הבנק באותה התקופה, איתן רף שכיהן כיו"ר וגליה מאור שכיהנה כמנכ"ל. על פי הידוע, החשדות נגד השניים נוגעים למידת מעורבותם ומידת פעילותם בפרשה, כמו גם מידת ההשפעה של פעילות זו על היקפי הבונוסים שקיבלו.
לפני כשבועיים היועץ המשפטי לממשלה הורה על פתיחת חקירה פלילית נגד בכירים לשעבר בבנק לאומי, בהם מי שכיהנה כמנכ"לית המוסד, גליה מאור, בגין חשדות לסיוע בהעלמת מס עבור לקוחות אמריקניים של הבנק. על פי החשד, הבנק סייע ללקחותיו להעלים כספים מהרשויות בארה"ב ולהגיש תצהירי מס כוזבים תוך הפקדת כספים בחשבונות של הבנק.
הפרשה, שנחשפה לראשונה בחדשות "כאן" על ידי העיתונאי מוטי גילת, החלה כאשר נודע כי בנק לאומי שילם לרשויות בארה"ב סכום של כ-400 מיליון דולר, במסגרת הסדר שפורסם ולפיו הבנק הודה שסייע ללקוחותיו להעלים מיסים מהרשויות בארה"ב. היועמ"ש דאז, יהודה ויינשטיין, החליט להקים צוות משולב המורכב מגורמי אכיפה וייעוץ לצורך בדיקת הנושא אך הוחלט שלא לפתוח בחקירה פלילית.
הנושא הובא גם לעיני היועמ"ש מנדלבליט ואחרי מספר התייעצויות שהתקיימו בעניין החליט היועמ"ש לאמץ את המלצת הפרקליטות ולהורות על חקירה שמתנהלת כעת בלהב 433. החקירה מתמקדת, כאמור, במנכ"לית לשעבר מאור, יו"ר הדירקטוריון לשעבר איתן רף ובראש החטיבה הבינלאומית לשעבר צבי איצקוביץ. העבירות מתייחסות לשנים 2011-2000, ושנה לאחר מכן התפטרה מאור מתפקידה.