לאחר הפרסומים על המגעים עם ראש הסגל לשעבר בלשכת ראש הממשלה, ארי הרו, לחתימת הסכם עד מדינה בתיק 1000 ותיק 2000, מתפרסם הערב (חמישי) כי אם אכן ייחתם ההסכם, יספק הרו גם מידע על תיק 3000, פרשת הצוללות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשלב זה לא ברור מה הרו, החשוד בפרשה שאינה קשורה לחקירות נתניהו, יכול לספק לחוקרי המשטרה, אך על פי ההערכות מדובר במידע משמעותי. ההערכות נובעות מכך שלא המדינה יזמה את הפניה להפוך את הרו לעד מדינה, אלא פרקליטו שפנה למדינה לפני מספר חודשים, ורק בתקופה האחרונה הפרקליטות חזרה אליו וביקשה להתקדם.
שמו של הרו עלה לאחרונה בתקשורת לאחר שהתגלה כי הוא זה שנשא את מכשיר ההקלטה שתיעד חלק משיחות נתניהו ומוזס שהתגלגלו לפרשה 2000. בשלב מאוחר יותר העביר הרו את הטלפון הסלולרי המקליט שלו לראש הממשלה, אך ההקלטות הדרמטיות האלו נתפסו בכליו כשנעצר במסגרת חקירת פרשה אחרת. מאחר שהרו היה ראש הסגל של נתניהו והוא זה שאחראי להקלטות השיחות בין ראש הממשלה למוזס, ניתן להעריך כי לנתניהו יש סיבה להיות מודאג.
במקביל מתפרסם הערב כי עד המדינה, מיקי גנור, שילך לכלא, לא יואשם ולא יורשע בעבירות שחיתות במסגרת ההסכם עליו חתם, אלא יודה ויורשע בעבירות מס. ככל הנראה גנור ירצה עונש מאסר של שנה וישלם קנס של 10 מיליון שקלים.
ההערכה: שמרון עשה "סיבוב" על שמו של רה"מ
רק אתמול פורסם לראשונה בחדשות 2 כי דוד שמרון, מקורבו של ראש הממשלה ועורך דינו, הזכיר את שמו של נתניהו בשיחותיו עם מיקי גנור, עד המדינה בפרשת הצוללות (תיק 3000). חוקרי המשטרה הטיחו בשמרון בחקירותיו הקודמות פעם אחר פעם: "השתמשת בשמו של ראש הממשלה בפגישות הייעוץ שלך".
לאחר שהתקבל המידע בחדשות 2, הופנתה שאילתא למשרד המשפטים בנושא. בעקבות כך, שעה אחר כך, הוצא צו איסור פרסום גורף על עדותו של גנור בפרשת כלי השיט. עם זאת, במשרד המשפטים הבהירו כי הצו אינו קשור לפניה.
העובדה ששמרון השתמש בשמו של נתניהו אינה אומרת שראש הממשלה אכן היה בסוד העניינים. יכול מאוד להיות, וזו ההערכה של השוטרים, ששמרון עשה "סיבוב" על שמו של נתניהו והשתמש בו כדי לקדם את ענייניו מול גנור. במשרד המשפטים אמרו שהם אינם מתחייסים לחקירות מתנהלות.
נחשד בשוחד, קשירת קשר לפשע והלבנת הון
בחודש פברואר האחרון פרסמה המשטרה את המלצתה להעמיד לדין את הרו, עם סיום החקירה בעניינו. במשטרה אמרו אז כי התגבשה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגדו בגין עבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון.
החקירה נגד הרו החלה כחקירה סמויה בשנת 2015, ועברה בסופה לשלב הגלוי. היחידה הארצית של המשטרה סיימה את החקירה וגיבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע והלבנת הון על ידי הרו, בעת ששימש כראש הסגל בלשכת נתניהו.
במסגרת הסדר ניגוד עניינים עליו חתם הרו לקראת כניסתו לתפקיד ראש הסגל, הוא התחייב למכור חברה שהיתה בבעלותו ולא לעסוק בעניינים הנוגעים לה. ממצאי החקירה, אמרו אז במשטרה, הצביעו על כך שמכירת החברה היתה למראית עין בלבד באמצעות מצג שווא, בעוד שבפועל המשיך להחזיק בה, להנות מרווחיה ולקדם את ענייניה במסגרת תפקידו הציבורי.