פרשת השחיתות ב"ישראל ביתנו": היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן הודיעו היום כי קיימת תשתית ראייתית נגד שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, וסגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום להעמדה לדין ובכפוף לשימוע.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, חשוד בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, החזקה ושימוש בסם מסוכן ושיבוש מהלכי משפט. סגנית שר הפנים ומזכ"לית מפלגת ישראל ביתנו לשעבר פאינה קירשנבאום, חשודה בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. ויקטוריה רבין, העוזרת הפרלמנטרית של סגנית השר לשעבר קירשנבאום, חשודה בעבירות שיבוש מהלכי משפט והשמדת ראיה.
ישנם בכירים נוספים שהיועץ המשפטי ופרקליט המדינה הודיעו כי התשתית הראייתית קיימת גם לגבי בכירים נוספים בארגונים ציבוריים בגין עבירות שחיתות, ועל כן גם הם יוזמנו לשימוע. בין הבכירים ניתן למצוא את מנהל אגף הארגון של מפלגת ישראל ביתנו דוד גודובסקי, מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר רמי כהן, ראש המועצה האזורית תמר דב ליטבינוף ועוד.
מדובר באחת מחקירות השחיתות הציבורית הגדולות שנחשפו בישראל. החקירה חשפה חשדות לכאורה לשורה של פרשיות שוחד, קבלת דבר במרמה, הפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. מדובר במספר רב של פרשות, חלקן נפרדות זו מזו וחלקן משולבות זו בזו. הפרשיות מקיפות עשרות חשודים אשר נחקרו באזהרה. ביחס לחלק מהחשודים הוחלט כעת על הגשת כתב אישום נגדם בכפוף לשימוע, בשעה שלגבי חלק אחר טרם התקבלה החלטה. לגבי חלק מהחשודים הוחלט שאין מקום להגשת כתבי אישום והודעות בנדון ישלחו אליהם בקרוב.
פאינה קירשנבאום שימשה בתקופה הרלוונטית בתפקיד סגנית שר הפנים וחברת כנסת מטעם מפלגת ישראל ביתנו. כחלק מתפקידה במפלגת ישראל ביתנו הייתה אחראית על חלוקת "הכספים הקואליציוניים" של המפלגה, עשרות מיליוני שקלים שמקורם בתקציב המדינה, ובתקופה הרלוונטית הוקצו מכוח הסכמים קואליציוניים לשליטת המפלגה.
על פי החשד, קירשנבאום קיבלה טובות הנאה עבורה, באופן אישי, עבור מפלגת ישראל ביתנו ועבור מקורביה ובתמורה העבירה כספים מתוך הכספים הקואליציוניים לגופים שונים. בין היתר חשודה קירשנבאום כי בדרך זו קיבלה שוחד מהחברה לפיתוח השומרון, מעמותת איילים, מהמועצה המקומית מטה בנימין, מעמותת עזרא, ומהרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול.
השר לשעבר סטס מיסז'ניקוב חשוד בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, החזקה ושימוש בסם מסוכן ושיבוש מהלכי משפט. על פי החשד, בעת שכיהן כשר התיירות, העביר מיסז'ניקוב תקציב של מיליון שקלים לטובת פסטיבל הסטודנטים באילת, ובמקביל ביקש ממארגני הפסטיבל כי יעסיקו את בת זוגו. בנוסף, מיסזניקוב חשוד כי במספר מקרים בהם כיהן כשר במהלך אירועים רשמיים בארץ ובחו"ל, שלח את אחד מיועציו לרכוש עבורו סם מסוג קוקאין ואף השתמש בסם במהלך אותם אירועים.
עו"ד יובל ששון ממשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות' המייצג את סטס מיסז'ניקוב מסר בתגובה: "טיוטת כתב האישום מגלה כי מעצרו של מר מיסז'ניקוב בדצמבר 2014 במסגרת פרשת 'ישראל ביתנו' היה מעצר שווא, שככל הנראה כל מטרתו היה משיכת כותרות. הטיוטה אינה כוללת ולו אישום אחד הנוגע לאותה פרשה".
"מדובר במיחזור של טענות שנבדקו לפני שנים על ידי מבקר המדינה וקיבלו מענה מפורט וענייני", הוסיף. "לכך הוסיפו אישום שלא ניתן אלא לכנותו כניסיון אחרון, נואש וזדוני להשחיר את פני מרשי. אישום אשר אנו בטוחים כי ייעלם כלעומת שבא. אנו בטוחים כי בשימוע נמצא אוזן קשבת בפרקליטות וכי יעלה בידינו להפריך את הטענות אחת לאחת כמו גם את סיפורי הבדים שנטווה כנגד מרשי."