שר הפנים אריה דרעי הגיע הבוקר (שני) למשרדי יחידת להב 433 של המשטרה, יחד עם רעייתו, והשניים נחקרים בחשד לעבירות שחיתות. דרעי נחקר במקביל לרעייתו יפה, בשני חדרים נפרדים - זאת לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר לחקור אותם באופן הזה. במסגרת החקירה המשטרה עיכבה 14 חשודים מרחבי הארץ: בין המעוכבים לחקירה נמצאים מנכ"ל משרד ממשלתי ובכירים במשרד לפיתוח הנגב והגליל.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בביתו של אחד הבכירים שעוכב לחקירה השוטרים התעכבו הבוקר במשך שעתיים: בשעה 05:00 הגיעו השוטרים לביתו, ערכו חיפוש ותשאול - וגם התעכבו במשך שעה במעלית שנתקעה. ההערכה היא שהבכיר, גורם פוליטי שנחשב למקורב לדרעי ואף שיתף איתו פעולה בפעילות פוליטית, עוכב לחקירה במסגרת בדיקת הפרשה שנחשפה אמש בחדשות 2, במסגרתה זכתה עמותה של יפה דרעי בתמיכה מטעם משרדו של בעלה.
כמו כן, איש עסקים מוכר נמצא בין המעוכבים. מהמשטרה נמסר כי החקירה שהחלה בתחום הנכסים הורחבה לחשדות נוספים: "מדובר בחקירה שראשיתה באפריל 2016, אשר נסובה תחילה בחשדות לקיומן של עבירות מיסוי בעיקר בתחום הנכסים", נמסר מהמשטרה.
החקירה מנוהלת על ידי להב 433-יאח"ה, בשיתוף פעולה עם רשות המסים. המוקד המרכזי בחקירה הוא עסקאות נדל"ן פנים-משפחתיות של דרעי, כשהחשד הוא העברה בלתי חוקית של בניין בן 5 דירות בקריית שאול מדרעי לאחיו, עו"ד שלמה דרעי.
"התמיכה בוטלה בגלל מראית עין"
עוד בפרשה הזו גם עניינה של בניית הווילה בספסופה, שקיימת טענה שנבנתה ב"כסף שחור". בנוסף, מערבת הפרשה גם חיקור דין שהתקיים בגרמניה של המיליארדר ג'יימס שלאף, שהעביר לכאורה כספים לאחיו של דרעי.
ללא קשר לחקירה הזו, אמש פורסם במהדורה המרכזית כי עמותת "מפעלות שמחה" בראשות יפה דרעי, רעייתו של השר לפיתוח הנגב והגליל אריה דרעי, הגישה בחודש דצמבר בקשה לסיוע בגובה של כ-570 אלף שקלים מהמשרד שבראשו עומד בעלה. העמותה הגישה למעשה בקשה למתן כספי תמיכות במסגרת "קול קורא" לעמותות שמספקות שירותים בתחום המחשוב, ועל הבקשה חתומה דרעי עצמה.
בתחילה, המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל אישר את העברת הכספים. בהקשר זה יש לציין כי לקריאת המשרד ניגשו למעשה עשרות עמותות, אך רק 14 מתוכן ובהן עמותת "מפעלות שמחה" זכו בתמיכה.
אולם בעקבות התערבות של גורמי מקצוע במשרד לפיתוח הנגב והגליל בהם החשב הכללי של המשרד, נמנעה העברת הכספים. הם התריעו בפני מנכ"ל המשרד כי מדובר בניגוד עניינים חמור שאינו מאפשר את מתן התמיכה. רק לאחר הבהרתם, העמותה בראשות דרעי משכה את הבקשה, והכסף בסופו של דבר לא הועבר.
מהמשרד לפיתוח הנגב הנגב והגליל נמסר בתגובה: "העמותה הגישה בקשת תמיכה להכשרות מקצועיות על פי חוק למשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. למרות שהעמותה עמדה בכל התנאים לקבלת המענק החליט מנכ"ל המשרד לבטל את התמיכה בשל מראית עין ואף קיבל לכך את תמיכת השר דרעי. יצוין כי מדובר בעמותה שפועלת שנים רבות וקיבלה במשך שנים כדין תמיכות ממשרדי ממשלה שונים".
עופר חדד השתתף בהכנת הידיעה.