כך מתנהלת חקירה משטרתית של האישיות הבכירה בישראל: אמש (שני) נכנסו רכבי חוקרי המשטרה למעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים, על מנת לחקור את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במסגרת פרשה בה הוא חשוד בקבלת טובות הנאה משני אנשי עסקים. ההליך הזה, במסגרתו מגיעים חוקרי משטרה לחקור את ראש הממשלה, הוא הליך מורכב ורגיש במיוחד שמצריך הכנות ותיאומים. משה נוסבאום מסביר כיצד בדיוק נערכת חקירה של ראש ממשלה.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אזרח מן השורה שנקרא לחקירה, נדרש להתייצב בזמן ובמקום שהמשטרה קובעת לו. במקרה של ראש ממשלה, מועד החקירה ומשך הזמן שלה נקבעים תמיד על פי לוח הזמנים שמכתיב דווקא הנחקר. החוקרים מתאימים את עצמם אליו.
בניגוד לאזרח פשוט, ראש ממשלה לא נדרש לשבת בחדר חקירות צר ומאיים. חקירה של אישיות בדרג כזה מתנהלת במעונו הרשמי של ראש הממשלה, או במקרים נדירים בלשכתו - זאת בעיקר משיקולי אבטחה.
בראש צוות החוקרים עומד תמיד מפקד היחידה החוקרת של המשטרה - ראש אגף החקירות והמודיעין. אותו קצין בכיר מגיע פיזית לכל חקירה וחקירה ומנהל אותה בפועל.
צוות החקירה מגיע למעון ראש הממשלה שעה ארוכה לפני שהחקירה באמת מתחילה. בזמן הזה הם עסוקים בעיקר בהתקנת מצלמות ואמצעי הקלטה נוספים שיתעדו את התשובות שמספק הנחקר.
בנוגע לחקירה עצמה - את רוב השאלות מכינים החוקרים מראש, בקפידה, ובהתייעצות עם הפרקליט המלווה. בדרך כלל, גם היועץ המשפטי לממשלה עובר מראש על השאלות שהכינו החוקרים לראש הממשלה.