רכבת ישראל השלימה היום (ג') את כריית המנהרה הארוכה ביותר בישראל, כחלק מפרויקט סלילת קו הרכבת המהיר מתל אביב לירושלים. הפעלת הקו מתוכננת להתבצע בשנת 2017.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
העבודות לחפירת המנהרה, המשתרכת לאורך 11.6 קילומטרים מתחת לפני הקרקע, הושלמו בתום 22 חודשים ארוכים, שבסיומם חובר אזור נחל יתלה למבשרת ציון. בסיום הקמת הקו צפויות לעמוד שתי מנהרות מקבילות, ובהן מסילה כפולה באורך של 57 קילומטרים, שיעברו דרך נתב"ג ומודיעין ויסתיימו בתחנת "האומה" שבכניסה לירושלים.
עם השלמת התוואי כולו, יעמוד זמן הנסיעה בקו על 28 דקות בלבד, ובהנהלת הרכבת מקווים כי הקו יפעל לפחות ארבע פעמים בשעה לכל כיוון. בחודשים הקרובים צפויות להתחיל העבודות לסלילת המנהרה המקבילה, כשעלותו הכוללת של הפרויקט נאמדת בכ-7 מיליארד שקלים.
שר התחבורה, ישראל כץ, ניצל את מעמד סיום העבודות כדי לערוך הבחנה בין סוגי החפירות למיניהן. "בימים שבהם אויבינו חופרים מנהרות טרור ומוות, אנו פורצים מנהרות לטובת איכות חייהם של אזרחי ישראל וחיזוק הקשר עם ירושלים", אמר כץ.
על דבריו הוסיף מנכ"ל הרכבת, בעז צפריר, שהדגיש את הגשמת חזון מפת התחבורה בישראל. "פריצתה של המנהרה הארוכה בישראל, מוכיחה שוב כי מדינת ישראל משקיעה רבות בהקמת תשתיות במטרה לשנות את מפת התחבורה הלאומית", אמר צפריר. קו הרכבת המהיר בין תל אביב וירושלים, ישנה לחלוטין את תפיסת המרחק בין שתי ערי המטרופולין המרכזיות במדינה, ובכך יוריד אלפי כלי רכב מהכביש, יסייע בצמצום תאונות הדרכים, בעומסי התנועה ובזיהום האוויר".