מולאט אררו בן ה-26, צעיר בן העדה האתיופית, רק רצה להביע מחאה נגד הגזענות. כדי לקדם את מחאתו, יצא אררו לצעדה רגלית מקריית מלאכי לכיוון בית ראש הממשלה בירושלים. אולם, באמצע הדרך, עוכב אררו על ידי משטרת קריית מלאכי. הסיבה: צעידתו על כביש מהיר שלא כחוק.
"בזמן שהלכתי על כביש 1 לכיוון ירושלים, חמישה קילומטרים ממחלף שער הגיא, הגיעו מספר ניידות של המשטרה והורו לי להפסיק לצעוד", סיר אררו לחדשות 2 באינטרנט. "הם טוענים שאני לא יכול לצעוד כאן מכיוון שמדובר בכביש מהיר, והם מתכוונים לקחת אותנו לתחנת המשטרה".
לצעדתו של אררו הצטרפו הבוקר חברי הכנסת ניצן הורוביץ ואילן גילאון ממפלגת מרצ. כעת, לדברי אררו, עסוקים השניים בשיחות טלפון מהמקום, בניסיון לקבל אישור להמשיך בצעדה.
ח"כ הורוביץ כתב בדף הפייסבוק שלו בזמן שצעד עם אררו: "גזענות היא כתם על החברה שלנו וכדאי שנזכור: כולנו באותה סירה - אתיופים, רוסים, ערבים, הומואים, חרדים, מזרחים, נשים, זקנים... ולכן הגזענות לא תעבור! כולנו בני אדם".
"העדיפו אותי ואת העדה בקבר"
אררו, תושב קריית מלאכי, ששירת כקצין כושר קרבי ביחידה מובחרת, החל אתמול לצעוד מעירו לכיוון ירושלים. הוא מתכנן להגיע ביום רביעי לבירה, ולהתמקם מול ביתו של ראש הממשלה לקראת הפגנת ענק שתיערך במקום, במחאה על המשך גילויי הגזענות נגד אתיופים.
"זהו, נמאס. יש לי הרבה חברים לבנים, הם יודעים לומר לי שאני חמוד, שאני נחמד, ולא רק אני - את כל העדה החברה הישראלית יודעת לתייג כנחמדים וחמודים, אבל אף אחד לא מעריך את היכולות שלנו", סיפר שלשום לחדשות 2 באינטרנט. "לכל אחד מאיתנו אישיות, נשמה. אבל לחברה כנראה נוח לתייג אותנו כ'עדה האתיופית'. האירועים בקריית מלאכי היו שיא, כשאנשים העדיפו אותי ואת העדה בקבר".
"אני רוצה להוציא מתרדמת גם את הקהילה שלי וגם את החברה כולה", אומר אררו. "אני גדלתי פה, התחנכתי פה. אני חושב ונושם ישראלי, אבל החברה מנדה אותי. מחר בצעדה שלי אני מקווה שיצטרפו אלי לא רק בני העדה - אלא כולם", הוא מוסיף. "החברה הישראלית, עם התופעות הגזעניות שלה, לאט-לאט דוחפת אותנו לעשות מעשים קיצוניים. כנראה שזה בלתי נמנע".
לאררו יש שמונה אחים, שארבעה מהם נולדו כאן בארץ. אחיו הקטן עומד להתגייס לצה"ל בימים הקרובים. "אני צועד בין היתר גם בשביל אח שלי, שלא יחווה את מה שחוותה העדה בקריית מלאכי", הוא אומר.