כשמחאת האוהלים נגד יוקר הדיור החלה ביום חמישי האחרון, גילו רבים ספקנות באשר להצלחתה ולמשך מיצג המחאה בשדרות רוטשילד שבמרכז תל אביב. לפי המגמה המסתמנת כעת, צוברת היוזמה רק כוח ומתעצמת - וגם את הלילה יעבירו מאות צעירים באוהלים.
תומר, אחד ממובילי המחאה, נמצא באוהל עוד מיום חמישי. הוא סיפר בהתרגשות על התמיכה הציבורית שלה הוא ואנשיו זוכים, ולדאגת השכנים שמציעים לזנוח לרגע את המחאה ולעלות לדירותיהם כדי להתקלח. "לא נוח פה. אנחנו מעבירים את הזמן ובעיקר עסוקים", הוא סיפר. "יוצא לנו לישון בערך שלוש שעות הלילה כי אנחנו בפעילות כל הזמן".
תומר סיפר גם כי תומכי המחאה "הביאו לכאן אוכל ולמעשה, כל מי שעובר כאן בסביבה עוזר לנו. אנחנו מרגישים שהעם איתנו כמו שאף פעם לא הרגשנו. נותנים לנו כרטיסים בחינם כדי לנסוע, אנחנו לא מבקשים - אבל אנו נמצאים כאן ממש בלי כלום".
המטרה שאליה מכוונים תומר ואנשיו היא "הוועדה בכנסת שתדון ביום שני בדיור. העלו פה המון פתרונות. אנחנו נראה מה הם יעשו. רואים אפילו דרך פייסבוק את רחשי הציבור, שהוא בעדנו. ברור שאחרי הבחריות הבאות לא יהו בכנסת נציגים שלא יפעלו למען העם. לא תהיה שום מפלגה שלא תהיה חברתית".
רבים מהנוסעים באזור צופרים במכוניותיהם לאות הזדהות עם המחאה, ולמאהל עצמו הגיע כבר חברי כנסת, זמרים ואחרים שמגיעים להפגין תמיכה. הפעילים, בינתיים, מופתעים מההצלחה הכבירה שנחלו לחדור לתודעה ולכותרות שלהן זכו בלי התקשורת. כעת הם מקווים שלכך יהיו גם תוצאות מעשיות.
המחאה בתל אביב היא הגדולה ביותר, וגם פעילים ששהו בכיכר ציון בירושלים העתיקו את מקומם לשם. אבל הפריסה צפויה להיות בימים הקרובים ארצית: היום ייפתחו מאהלים חדשים בבאר שבע, במכללת רופין שבעמק חפר בעמק חפר ובהמשך השבוע - במכללת תל חי בצפון ובמכללת בית ברל שבדרום.
הנוכחות הארצית נועדה להדגיש שלא מדובר במחאה "תל אביבית", אלא במצוקה שבה שרויים כלל הצעירים בישראל, בכל רחבי הארץ.