גיא ונופר בימא לוין הם חלק מתנועה ספונטנית שהולכת וגדלה - אלו שמורדים בחתונות המוכרות שעלותן הממוצעת היא למעלה מ-100 אלף שקלים, ובוחרים להוציא רק 60 אלף. "אנחנו לא הולכים להוציא מאה אלף שקל ומעלה בערב שיסתיים ככה", אמרה נופר בריאיון לחדשות 2.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לא רצינו לתת יד לתעשייה שמגלגלת מיליונים מחתונות, זה נראה לנו פאתט. זה לא יצא קמצני, אבל כן חסכנו בהכל: למשל צלם ללא אלבומים, אמא של בעלי תפרה לי את השמלה, עגילים הזמנתי מ-ebay והם עלו לי תשעה דולרים".
גם יהודה ועדי בוזגלו חוששים מהוצאה גדולה. הם אמנם עוד בשלב התכנונים ומתכוונים להתחתן בספטמבר הקרוב - או בחוף אכזיב או על הדשא של המכללה של יהודה. "יש לי חברים שעדיין בחובות מהחתונה שלהם, שעדיין צריכים לכסות את זה", סיפר יהודה, "אני לא רוצה להגיע למצב כזה".
"מגיעים זוגות מכל חתך האוכלוסיה", טען נדב וקנין, מחברת שף-תנוח, "אנשים שיש להם המון כסף, אנשים שיש להם קצת פחות כסף. אנשים לא רוצים לשים סכום התחלתי למשכנתא על ערב אחד לחתונה.
"יוקר המחייה עושה את שלו"
עופר הוא בן קיבוץ עין חרוד, כך שאת הגבעה היפה וגם את הנוף הוא ומיכל קיבלו בחינם. הם לא התעצלו, דאגו לרוב הדברים בעצמם, וגם הפעילו את כולם. "גלית הדי-ג'יי שלנו היא אשתו של חבר טוב", פירטו עופר ומיכל, "גם הצלם שלנו - גלעד - אמא שלי מכירה אותו, גם החברות מאוד עזרו, חברה אחת עזרה לעשות את ההזמנה, חברה אחרת עשתה לנו את החופה, האמא עשתה את סידורי הפרחים ואת עוגת החתונה. את הבר עשינו בעצמנו, כולל השתייה הקרה, עד רמת הקרח".
"יוקר המחייה עושה את שלו", אמרה רויטל סלונים אריה, מנהלת zap מתחתנים. "היום יותר ויותר זוגות מחפשים את כל הפתרונות הכי יצירתיים שהם מוצאים, על מנת לחסוך באירוע". אלי לנדאו, מחברת "בטבע שלך", מספר כי הוא הכיר "זוג שאמר 'אנחנו מזמינים רק אנשים שביקרו אותנו בבית'. רעיון מעניין. חסכו המון כסף".
ולמרות הכל צריך אומץ כדי ללכת נגד הזרם. ואולי כדאי גם להבין שחתונת החלומות יכולה להיות פשוטה הרבה יותר משדמיינתם, אם רק תהיו יצירתיים.