הוועדה לזכויות הילד בכנסת דנה היום בהיפגעות ילדים בחברה הערבית. מהנתונים שהוצגו בדיון עלה כי שיעור תמותת הילדים במגזר הערבי גדול פי 3.3 מהילדים היהודים.
בנוסף, הדוח שהוצג בפני חברי הוועדה בראשות ח"כ זבולון אורלב חשף כי מספר הילדים הערבים שנהרגו כהולכי רגל גבוה פי 6.8 מהשיעור המקביל בקרב ילדים היהודים.
"75% מהנוסעים במושב האחורי במגזר הערבי אינם חגורים בחגורת בטיחות", כך דיווח אכרם סרור הממונה על תוכניות הכשרה ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. "ילד שנהרג בחצר הבית, זו אחריות הורית", אמר סרור והוסיף: "אי אפשר להאשים בכל דבר את התשתיות, גם כשהן גרועות".
עופר נאמן, יו"ר ארגון "בטרם" אמר במהלך הדיון כי "שיעור ההיפגעות של ילדים ערבים כתוצאה מהיפגעות לא מכוונת הוא איום ונורא". נאמן הוסיף: "צריך להגדיר מטרות נפרדות לציבור הערבי ולשם כך הקמנו אגף מיוחד לחברה הערבית. הרשויות במגזר אינן יכולות להתעלם מהנתונים הבלתי נסבלים".
"העובדה שאין גנים ציבוריים ביישובים ערביים תורמת למספר התאונות"
ח"כ מסעוד גנאים מסיעת רע"מ תע"ל ציין כי "העובדה שקיימים ישובים ערביים רבים שאין בהם אפילו גן ציבורי אחד תורמת למספר התאונות".
ח"כ מיכאל בן ארי מסיעת האיחוד הלאומי אמר: "חיים של בני אדם הם יקרים, ובפרט חייהם של ילדים שאינם יודעים להעריך סכנות. מעבר לפרויקט לאומי לבטיחות ילדים צריך גם שיח פנימי אמיתי שבודק מהיכן הזלזול". בן ארי קרא להנהגה הערבית "לעורר שיח ציבורי ולהיאבק בסטטיסטיקה האיומה הזו".
"הוועדה מברכת על הדוח שהוצג בפניה ורואה בו תשתית לתוכנית פעולה לצמצום משמעותי בשיעורי ההיפגעות", סיכם יו"ר הוועדה ח"כ אורלב וציין כי "ראוי שהוועדה תמשיך בעבודתה ותקבע סדרי עדיפויות, עלויות ולוח זמנים לפעולה. זה יגביר את ההסתברות ליישום ההמלצות. הוועדה מבקשת שהצעת המחליטים שיוזם משרד הבריאות יכלול דרישה ממשרדי הממשלה לתוכניות מיוחדות למגזר הערבי בשל שיעורי ההיפגעות הגבוהים".