תחילתה של מהפכה: שבועיים לאחר שהתריעו בחדשות 2 שלושת המדליסטים האולימפיים, יעל ארד, אורן סמדג'ה ואריק זאבי שמצבו של הג'ודו בישראל גרוע מאי פעם והענף עולול להימחק -החליט שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין על פירוק איגוד הג'ודו ועל נמרוד טפר כמפרק הזמני.
לאחר קרב ארוך ומתיש בין הנהלת האיגוד היוצאת בראשותו של אדי קואז, לבין האופוזיציה ההולכת וגדלה, פנה רשם העמותות לבית המשפט בדרישה לפרק את איגוד הג'ודו. דרישה זו הביאה להקפאה של פעילות הג'ודו - מאמן הנבחרת אורן סמדג'ה פוטר, הזרמת הכספים נפסקה, ספורטאים נאלצו להוציא כספים מכיסם, ויציאות לתחרויות בחו"ל בוטלו.
ההחלטה היום תאפשר לאיגוד להשתקם, תשיב את הזרמת הכספים לספורטאים, ותחזיר למסלולן את ההכנות של ענף הג'ודו לאליפויות החשובות ולאולימפיאדת לונדון 2012. עו"ד נמרוד טפר, שמונה למפרק הזמני, כבר שימש כמנהל מלווה של איגוד הג'ודו, כחלק מתכנית הבראה שנוסתה ללא הצלחה, עקב חוסר שיתוף פעולה מצד הנהלת האיגוד.
התלונות נגד הנהלת האיגוד היוצאת הלכו וגברו בחודשים האחרונים, עד שהגיעו למצב שבו השינוי היה עניין של זמן. ספורטאים ומאמנים טענו שאדי קואז וחבריו בהנהלת האיגוד נוקטים באופן קבוע במדיניות של איפה ואיפה כנגד ספורטאים, כשהם מקדמים ג'ודאים ממועדון הבית שלהם, ג'ודוקאן, ומתנכלים לספורטאים יריבים. ג'ודאים כגל יקותיאל ואלון ששון פרשו מהענף, בטענה שלא יכלו להתמודד עם ההתנכלות של ראשי האיגוד כנגדם.
סמדג'ה: יום גדול
כמו כן, עלו טענות חוזרות ונשנות כנגד הניהול הכספי שהוביל למצב כלכלי בכי רע. ההישגיות המפורסמת שאפיינה את ענף הג'ודו מאז ומתמיד נעלמה בשנים האחרונות, והיחידים שמצליחים להגיע להישגים גדולים הם אריק זאבי ואליס שלזינגר, שנהנים מתמיכה מתמדת של הועד האולימפי ואינם כפופים לאיגוד הג'ודו בלבד.
"זהו יום גדול לג'ודו", משוכנע אורן סמדג'ה, "עכשיו אפשר יהיה להתחיל מההתחלה ולהחזיר את הענף שאנחנו כל כך אוהבים למסלול של הצלחות".