את רוב שעות השבת הזאת בילו ילדי הדרום במרחבים המוגנים, דרוכים ומנסים להפיג את המתח - כשברקע טונים צורמים של נפילות ואזעקות. "זה מפחיד, אתה יודע שזה פגע במישהו משלנו, במקום שלנו, בישראל. זה יכול לקרות גם לנו, לכל אחד מאיתנו", אומר בר קלדרון מקיבוץ סופה.

ההסלמה מעלה שוב את מפלס החרדה, ולמרות שתושבי האזור כבר התרגלו למצב הזה - עדיין קשה להתמודד עם הלחץ. "בעיקר אצל הילדים – הם לא עוזבים את הבית, הם נשארים קרוב אלינו, כמה שיותר, ויש כאלה שעושים במכנסיים", אומרת שרון קלדרון, אמו של בר.

ובדיוק בשביל מצבים כאלה המוקד העירוני באשדוד הרחיב את פעילותו לעשרים וארבע שעות ביממה. "לשמחתנו הרבה לא נדרשנו לביצועים מיוחדים כאלה ואחרים", אמר קב"ט עיריית אשדוד. "כיוון שההגנות על אשדוד הצליחו לבצע את המשימה שלהן".

כמעט עשרים וארבע שעות שהרקטות לא מפסיקות ליפול בדרום. התושבים חסרי אונים ומבוהלים. כך גם אילנה, נכה המרותקת לכיסא גלגלים - היא ובנותיה התקשו לצאת אמש מפתח הבית למקלט השכונתי.

והנה עוד דוגמה למתח שנותן את אותותיו: תאונת שרשרת שנגרמה מבהלת האזעקות, והשאירה מספר נהגים פצועים. רקטה שנפלה בין אשדוד לאשקלון בצומת אמונים בדרום גרמה לפאניקה אצל הנהגים. אחד הנהגים שמע את האזעקה ועצר בפתאומיות את מכוניתו בצד הכביש מה שהוביל לתאונת שרשרת עם מספר פצועים.

בסוף השבוע הזה היה קשה לזכור שמדובר בחג פורים. כל האירועים והפסט- יבלים בוטלו, וכמו גם הלונה-פארק המיוחד שהיה אמור לקום בקיבוץ ניר יצחק. "אני עצוב כי חיכיתי לזה הרבה זמן, וגם כי זאת שנה שנייה ברצף שמבטלים את הלונה-פארק", הסביר לחדשות אמרי חיימי הקטן מקיבוץ ניר יצחק.

יותר מעשר שנים שתושבי הדרום חיים תחת אש, מנסים בכל כוחם לכפות את השגרה על המציאות הבלתי אפשרית. וכך גם בפורים המתוח הזה - היו כאלה שלא הסכימו לוותר על החגיגה, והמשיכו לרקוד לתוך הלילה. גם זו דרך להתמודד עם המצב הבלתי-אפשרי הזה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק