לא כך תיאר לעצמו בסאם גנאם, תושב ישראל לשעבר המתגורר ב-30 השנים האחרונות בשוויץ, לסיים את ביקורו בארץ. לטענתו, כשהגיע יחד עם משפחתו לנמל התעופה בן-גוריון הם עברו בידוק ארוך ומיותר, שכלל ויכוחים בטונים גבוהים. בעקבות המתיחות התעלפה בתו, שנזקקה לטיפול רפואי. לדבריו, ההליך בוצע באופן שכזה - רק בשל היותו ערבי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
האירוע התרחש אתמול, אז ביקשו בני המשפחה לצאת את הארץ בחזרה לביתם בעיר בזל. עם הגיעם לנמל התעופה בן-גוריון, החל הבידוק הביטחוני השגרתי. עם זאת, התלונן בסאם כי ההליך היה "ארוך מהרגיל" וארך כשעתיים - בזמן ששאר הנוסעים שוחררו לדרכם. "מפליאה אותי העובדה שבנמלי התעופה בשוויץ או בגרמניה לא מבצעים בידוק שכזה", סיפר אחיו של בסאם, אחמד, בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט.
"במהלך הבדיקה, ביקשו המאבטחים לבדוק את מחשבו האישי של בני, שלומד הנדסה בגרמניה", אמר בסאם. כששאל לפשר בדיקת המחשב, ציינו המאבטחים בפניו כי "הצורה שלו מוזרה והיא לא מוכרת", ואף התעקשו שלא יעמוד לידם בזמן הבידוק. עוד עולה מתלונתו כי "המאבטחים ביקשו מאיתנו לטוס - והם כבר ידאגו לשלוח לנו את המחשב לשווייץ".
"מבחינת הבודקים הביטחוניים - כל ערבי הוא טרוריסט"
אך בזאת לא תם האירוע. מתברר, כי במהלך דין ודברים שהתנהלו עם הבודקים הביטחוניים בנמל התעופה - התעלפה לפתע בתו של בסאם ואיבדה את הכרתה. למקום הוזעק אמבולנס של מגן דוד אדום - והיא טופלה במקום.
אחיו של בסאם, אחמד, הדגיש כי "יש לשים קץ למדיניות הזו. מבחינת הבודקים הביטחוניים - כל ערבי הוא טרוריסט. זה משהו שהוא לא נורמלי".
"זו מציאות מוזרה", אמר בסאם עצמו. "אני חי בשווייץ כבר 30 שנה ואינני מהווה איום ביטחוני כלשהו על מדינת ישראל. אני ואשתי מכבדים את הבידוק הביטחוני, אבל לעכב אותנו במשך שעות ולהחרים את מחשבו של בני הם דברים בלתי-מקובלים". הוא הדגיש כי אין בכוונתו לוותר: "אני אגיש תלונה. בחיים לא עברתי דבר שכזה".
אחיו סיכם את האירוע ואמר: "אנחנו חיים בחיפה בדו-קיום אמיתי. אבל כאן, בנמל התעופה, זה אחרת. אני מקווה שמישהו יעשה משהו בעניין". עוד תהה האח: "אני רוצה לדעת אם אותם המאבטחים היו נכנסים למדינה אחרת והיו עושים להם דבר דומה - איך הם היו מרגישים?".
מרשות שדות התעופה נמסר בתגובה: "מדובר בהליך בידוק ביטחוני שגרתי שנעשה בהתאם לחוק ועל פי הנחיות גורמי הביטחון. במהלך בידוק כבודת הנוסעים, התגלו התרעות במערך הבידוק הטכנולוגי שחייבו את הפרדת המחשב לבדיקות נוספות, זאת למען ביטחון הטיסה והנוסעים. יצוין כי כל הנוסעים הרשומים לטיסה - עלו עליה".
ברשות הוסיפו: "לגבי התעלפות הילדה, אין בין מקרה ההתעלפות להליך הבדיקה הביטחונית כל קשר. כשגורמי רשות שדות התעופה ביקשו להזמין סיוע רפואי, האם טענה כי מדובר במקרי התעלפויות שחוזרים על עצמם וסירבה לקבל סיוע רפואי. הבדיקות הביטחוניות נועדו להגן על חייהם של מיליוני נוסעים שעוברים מידי שנה בנתב"ג, הן נעשות בהתאם לחוק, באופן מידתי וברגישות המרבית".