שר הפנים אלי ישי כינס הבוקר מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה הודיע באופן רשמי על הארכת שעון הקיץ - כפי שפורסם לראשונה במהדורה המרכזית של חדשות 2. את מסיבת העיתונאים העברנו בשידור חי בחדשות 2 באינטרנט.
בדיקת השינוי בזמני כניסת ויציאת השינוי מראים כי לצד תוספת מספר הימים בהם נהנה משעות אור נוספות, בשנים הקרובות, משנה הבאה ועד שנת 2015, יום כיפור נופל תחת שעון הקיץ. המשמעות לצמים: שעה נוספת של צום באור יום. כמובן שבכל מקרה מדובר ב-25 שעות של צום, אולם מדובר בשעה נוספת בזמן בו נוהגים להיות ערים.
כך ייראה שעון הקיץ בשנים הקרובות, עד 2015:
ישי החליט לאמץ את החלטות הוועדה לבחינת ההסדרים, ולאחר התייעצות וקבלת אישורו של מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב עובדיה יוסף, הודיע ששעון הקיץ יימשך מדי שנה 193 יום - זאת בניגוד למצב הקיים בו עומד שעון הקיץ בממוצע על 182 יום ולעתים 163 יום. שעון הקיץ ייכנס לתוקף בסוף מרס ויסתיים בתחילת אוקטובר.
על פי הצעת החוק שתונח כבר היום על שולחן הממשלה, שעון הקיץ יחל באופן קבוע בלילה בין חמישי לשישי (יום שישי) בשעה 2:00 בלילה, הקודם ליום ראשון האחרון של חודש מרס. שעון החורף ייכנס לתוקף בלילה בין שבת לראשון (ראשון) שאחרי ה-1 באוקטובר. כך למשל, השנה יוצא ששעון הקיץ יסתיים בדיוק בלילה בין ה-1 ל-2 באוקטובר. אם שינוי השעון ייפול על אחד מחגי ישראל, תידחה כניסתו לצאת החג.
המעבר: תמיד בסופי שבוע
על פי המלצות הוועדה, בראשותו של מנכ"ל משרד הפנים לשעבר דב קהת, המעבר לשעון קיץ וסיומו יחול תמיד בסוף השבוע על מנת לאפשר הסתגלות לשעון החדש. עוד הוחלט על קביעת מועדים קבועים לתחילת וסיום שעון הקיץ והתאמת השעות בין ישראל לאירופה לצורך תיאום כלכלי.
חברי הועדה התייעצו עם שורה ארוכה של אסטרונומים, מדענים, כלכלנים ואף עם הורים לילדים. בנוסף, הם בחנו את מסקנותיהן של ועדות דומות שקמו בשנים האחרונות ברחבי העולם. בנוסף ערכה הוועדה סקר דעת קהל, ממנו עולה כי הציבור חלוק בנושא: בעוד 50% תומכים בהארכת משך שעון הקיץ, 46% הביעו התנגדות ותמכו בהשארת המצב הקיים או בקיצור שעון הקיץ.
לאחר שקיבל את המלצות הוועדה מבקש השר להעביר את הצעת החוק לאישור הכנסת, כך שתאושר עוד במועד הנוכחי.