ישראל עוברת מאבל לשמחה: טקס הדלקת המשואות הממלכתי שנערך בהר הרצל בירושלים נתן את האות לתחילת חגיגות יום העצמאות ה-65 בכל רחבי הארץ. זיקוקים, קצף, פטישים, הופעות ומסיבות - מאות אלפים יצאו לרחובות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דגל ישראל הועלה בחזרה לראש התורן כשברקע תרועת הנפת הדגל הצה"לית - ואירועי יום העצמאות ה-65 של מדינת ישראל החלו רשמית. בטקס בהר הרצל לקחו חלק יושב-ראש הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, נשיא המדינה שמעון פרס, הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ ומפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יוחנן דנינו.
אדלשטיין על בימת הטקס: "לא חלמתי שאעמוד כאן"
יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, נשא דברים ואמר: "לא נולדתי על האדמה הזאת, ונופיה לא נצרבו בי בשנות ילדותי. כילד, לא חלמתי שיגיע הרגע ואעמוד כאן, לצד קברו של חוזה המדינה, כנציגה של כנסת ישראל".
הוא המשיך וסיפר על עברו כאסיר ציון. "כילד, בקושי הכרתי את מדינת ישראל, ולא חלמתי להיות חלק ממנה. היום, ה' באייר תשע"ג, אני ניצב כאן, 26 שנים בדיוק מהיום שבו שוחררתי מן הכלא ולבי הומה ועולה על גדותיו, מלא תפילה והודיה".
בהמשך, הביע יו"ר הכנסת את חששו ממלחמת אחים, בהתייחסו למתיחות הקיימת בין מגזרים בחברה הישראלית, והביע את חשש מקרע בעם: "אנחנו חייבים להמשיך ולהתווכח, אבל כשאנחנו מתווכחים על שוויון בנטל או על תקציב, על שמאל וימין, אסור לנו לשאוף לריסוק היריב".
"אנחנו צריכים לשאוף לחברה שבה יהודי חרדי יוכל לממש את צורת החיים שבה הוא מאמין ובתוך כך לקבל עליו אחריות לביטחונה ולעתידה של המדינה, כשם שעושה זאת בן גילו החילוני", אמר אדלשטיין.
כמו כן, הביע אדלשטיין את משאלת ליבו לקרב את בני הנוער בישראל למורשת, למדינה ולסמליה: "בידיכם, בני הנוער, נמצא עתידה של מדינת ישראל. אתם התקווה להתחדשות הלאומית. עתידנו בציונות ולא בציניות. השילו מעליכים שכבות של עייפות. נפצו את הבועה ונתחבר יחד עם לבו הפועל של העם. אל הזיכרון והמורשת."
טקס הדלקת המשואות עומד השנה בסימן המורשת הלאומית - העצמה, הנחלה ושימור נכסי התרבות הלאומיים למען הדורות הבאים. בין 14 מדליקי המשואות השנה גם איש התקשורת רינו צרור, שנולד ביפו ב-1953 למשפחה שעלתה לישראל בשנת 1948 בדרכי העפלה מטריפולי שבלוב.
הוא גדל ברמת גן וזה 40 שנה הוא עיתונאי. שלושה חודשים לאחר שהחל לעבוד בשבועון "העולם הזה" - פרצה מלחמת יום הכיפורים, וזו חידדה את קנאותו לשיקוף תקשורתי מלא של המצב.