הקרינה מפוקושימה ממשיכה להתפשט: אתמול במהלך מדידת קרינה שנערכה בכור בשורק אותרו סימנים ראשונים של נשורת רדיואקטיבית מזערית בישראל. מומחים לאנרגיה אטומית בוחנים את הנתונים ואומרים כי הריכוז לא מסוכן לבריאות או לסביבה.
בכך מצטרפת ישראל למקומות נוספים באירופה, כמו למשל בריטניה, שם נמצאה נשורת כזו. המומחים מדגישים כי גם אם נהיה חשופים במשך תקופה ארוכה לחלקיקים כאלו, הדבר לא משפיע על בני אדם. בשלב זה, הציבור לא נדרש לעשות כל פעולה.
הקרינה מתפשטת בעולם
החלק המזרחי של רוסיה, מערב ארצות הברית, בריטניה וסקוטלנד - כולן ספגו נשורת רדיואקטיבית שמקורה ביפן.
רשויות הניטור בממלכה המאוחדת הודיעו אתמול כי תחנות המדידה בגלזגו שבסקוטלנד ואוקספורדשיר שבבריטניה זיהו היום כמות מזערית של קרינה רדיואקטיבית שהגיעה ככל הנראה מהכור ביפן.
סוכנות הבריאות הלאומית במדינה מסרה כי החלקיקים נמדדו באוויר, אך מדובר בכמות כל כך מזערית שאין בה כדי לסכן את הבריאות של תושבי האזור. "מדובר בכמות נמוכה יותר מרמת הקרינה הרדיואקטיבית שיש בדרך כלל באוויר", נמסר בהודעת הסוכנות.
עם זאת, הזהירו בנוסף ברשויות הניטור כי רמת הקרינה הרדיואקטיבית במדינה עשויה לעלות. "גם אם הקרינה תעלה היא עדיין תהיה נמוכה באופן משמעותי מרמת הקרינה שמסוגלת לגרום נזק לחיי אדם", סויגה האזהרה.
קרינה רדיואקטיבית גם בלאס וגאס
בעקבות האסון והפיצוץ בכור הגרעיני בפוקושימה, נמצאו השבוע חלקיקים רדיואקטיביים בגשם שירד בימים האחרונים בארה"ב.
גורמי הגנת הסביבה בארה"ב דיווחו כי נמדדה קרינה מעטה בלאס וגאס שבמערב המדינה, אך התברר שלא רק בוגאס עלה שיעור הקרינה, אלא גם בוושינגטון ובפנסילבניה. עם זאת, מדגישים בארה"ב כי אין סכנה שהקרינה תזיק למי השתייה במדינה, והתושבים לא צריכים לנקוט באמצעי זהירות כזה או אחר.
"אין סיבה להיות מודאגים נכון לעכשיו, וכנראה שגם לא בעתיד, אבל אנחנו צריכים לעקוב אחרי הממצאים", סיכם ג'ון אורבך, האחראי על שירותי הבריאות במסצ'וסטס.
רוצים לקבל עוד עדכונים מרחבי העולם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק