הסערה הגיעה והמאבטחים בגנים ובבתי הספר ירדו למחתרת. עיירית ירושלים לא מוכנה לספק להם ביתני שמירה, ולכם הם מנסים לשמור על הילדים מתוך המבנים. השומרים שעובדים מטעם העירייה לא מצליחים להבין את היגיון של השיטה. "הגיוני ששומר יעמוד בפנים, וישמור מתוך הגן?", שאל יעקב שמאבטח בגני ילדים בירושלים. "עדיף שאשב בבית ואשמור בשלט רחוק - יותר טוב".
בחמסין או בקור, השומרים עומדים בחוץ חשופים, או במקרה הטוב יושבים על כסא. מבחינת העירייה, זהו המצב הרצוי כפי שהסביר מנהל אגף החירום והביטחון בתכתובת פנימית. "ביתני השמירה עולים 10,000 שקלים, מה גם שהם מגבילים מאוד את ערנותו של המאבטח ומהווים מכשול לשמיעתו ולראייתו", לשון המסמך. ,הביתן מייצר שגרה ומפתה לשהות בתוכו. בנוסף, מניסיון העבר, נתבקשנו לא אחת לחבר את הביתנים לרשת החשמל, דבר שעלותו גבוהה גם כן", לשון המסמך.
המאבטחים מתקשים להבין את היתרונות בעבודתם כפי שהיא מתבצעת היום מתוך מבנה סגור, לבין העבודה מתוך ביתן שאמור להגן עליהם ממזג אוויר קיצוני. "הם יודעים שאני יושב בפנים - אז מה ההבדל?", שאל אחד השומרים שסירב להזדהות. כנראה שבסופו של דבר הכל עניין של תקציב.
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה כי "בכל מוסד חינוכי שבו אין ביתן, ניתנו למאבטח הנחיות כיצד לנהוג בעת מזג אוויר קשה. כמו כן, העירייה אינה פוסלת שימוש בביתנים, אך מעדיפה להשקיע במרכיבי ביטחון אחרים". אולי זה בעצם מה שכואב לשומרים יותר מהכל: הם שומרים על הילדים תמורת שכר מינימום ותנאים עלובים, אבל לא זוכים אפילו למבנה קטנטן שישמור על הבריאות שלהם.