אפשר גם אחרת: כשאומרים בישראל "נשות בית שמש", האסוציאציה הראשונה עבור רבים היא ככל הנראה "נשות טליבאן", אבל מתברר שבעיר ישנה גם הזדמנות למפגש אחר לחלוטין. מתחת לרדאר התקשורתי הן פועלות בעיר כבר שנתיים - קבוצות של חרדיות וחילוניות שנפגשות מדי שבוע בפרויקט במימון הסוכנות היהודית. כעת, עם תום מחזור נוסף של התכנית, הן מסכימות להיחשף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לא נחמיץ את היריקה, את השנאה, את ההפרדה", אומרת חיה יוסביץ', חרדית מבית שמש החברה בקבוצה. "ניקח את זה למקום חיובי". כך, בעיר של הפגנות, בחירות, בחירות חוזרות, כותרות תקשורתיות וקרע בין המגזרים - הן מתעקשות על משהו אחר לחלוטין, על חברות.
"יש דברים עצובים בעיר הזאת, אבל בשביל זה חשוב שיהיו קבוצות כאלה, כדי שלא תהיה הפרדה", אומרת גילה יפה, חרדית מבית שמש. "כל הבנות, גם החרדיות וגם החילוניות, נקשרו בצורה בלתי רגילה", מסכימה איתה אורלי לוק, חרדית מבית שמש.
"לא היה לי מושג מה קורה שם"
המפגשים השבועיים של נשות בית שמש מניבים גם תוצרים קולנועיים, והן יוצרות ביחד סרטים. אחד הסרטים המיוחדים שנעשו בקבוצה מתעד את המסע של סיגל בחט לאיתור חברת ילדות חרדית שלה, שלא ראתה כבר 40 שנה.
קבוצת נשות שמש עודדה את בחט לחדש את הקשר. המשפחות גרו דלת מול דלת בתל אביב של שנות השישים, ובמהלך הסרט נוחתת סיגל אצל החברה מפעם במטבח בבני ברק. בסיום הסרט מביאה סיגל את בתה החיילת למפגש עם הבית של החברה, לשיחה גלויה על הכל - מהצבא ועד לשידוכים.
"רמת בית שמש נמצאת בערך עשר דקות מאיתנו ולא היה לי מושג מה קורה שם, זה היה כמו ארץ זרה מבחינתי", אומרת בחט, יוצרת הסרט. "יש משהו בפרויקט הזה והיום אני מכירה נשים שגרות שם ואני יכולה להרים טלפון ולקפוץ לקפה. כאילו נפתח עולם חדש".
לכל אחת בקבוצה כבר יש כמה חברות שהיא רוצה לרשום לקבוצות הבאות. רק שאלה אחת נותרה כעת פתוחה: האם ניתן להקים קבוצה דומה גם לגברים? נשות בית שמש סקפטיות.