עשרות בני אדם הפגינו אחר הצהריים בדרך ז'בוטינסקי שבפתח תקווה - רחוב שזכה לכינויים כמו "כביש הדמים" ו"ציר המוות", אחרי ש-17 בני אדם נהרגו בו בארבע השנים האחרונות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דרישתם של המפגינים באה על רקע התאונה הטראגית שבה נהרגו האחים יואב ויותם חכם ז"ל לפני כחודשיים בכביש המסוכן. "היו התרעות גם מהעירייה וגם מהמשטרה על כך שהכביש הזה הוא פשוט מחדל", אמרה בכאב אמם מלכה בהפגנה.
"מדובר כאן בכשל תכנוני עמוק ורציני", האשימה האם. "הבנים שלי נדרסו למוות על ידי אוטובוס במעבר החצייה המסוכן שבכביש. מעבר לעובדה שנעשתה טעות - היה למשרד התחבורה פרק זמן של ארבע שנים על מנת לתקן, והם לא עשו זאת".
"לא מוכנה שעוד אדם אחד ימות על הדרך הזו"
לפי שעה, סגר משרד התחבורה את הציר, אך את אמם של ההרוגים זה לא מספק. "הכביש סגור באופן ארעי על ידי ברזלים. אם לא היינו מקימים את קול הצעקה הזה - יכול להיות שבעוד שבוע-שבועיים מישהו נוסף היה מוצא את מותו", אמרה. "אני לא מוכנה שעוד אדם אחד ימות על הדרך הזו".
מדובר במאבק שהתחיל לפני שלושה שבועות, במהלך נאומו של שר התחבורה ישראל כץ, אז התפרצו המפגינים והפריעו לדבריו.
ממשרד התחבורה נמסר כי "נתיב התחבורה הציבורית ברחוב ז'בוטינסקי עבר שורה של שיפורים ושינויים עוד לפני התאונה האחרונה, בה נהרגו האחים יותם ויואב חכם. השינויים כללו בין השאר שינוי במיקום תחנות האוטובוסים, התקנת גדרות למניעת חציה של הולכי רגל, ביטול רמזורים, מעבר חציה בצומת ז'בוטינסקי-דנמרק והתקנת שילוט בטיחות נוסף לאורך הציר.
"כל פנייה שהגיעה למשרדנו בנושא טופלה מיידית על ידי גורמי המקצוע במשרד. המכתב שנטען כי נשלח על ידי עיריית פתח-תקווה, לשר התחבורה, מעולם לא הגיע למשרדנו ולכן גם לא קיבל מענה. באשר למותם הטרגי של האחים יותם ויואב חכם ז"ל, יצויין כי נסיבות התאונה עדיין נחקרות על ידי המשטרה ולא ברור בשלב זה כיצד התרחשה התאונה. אמם של האחים שוחחה בטלפון עם שר התחבורה והוזמנה על ידו ועל ידי מנכ"ל המשרד לקבל דיווח על החקירה והבדיקות שמתבצעות על ידי הצוותים השונים, לצערינו עד כה כל פניותינו הושבו ריקם. עד להגשת ממצאי הצוותים הורה שר התחבורה לסגור את הנת"צ לתנועת אוטובוסים.